Cazul Chiliman: DNA a mai retinut inca doua persoane, inclusiv Vlad Moisescu

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 10:14
5216 citiri
Cazul Chiliman: DNA a mai retinut inca doua persoane, inclusiv Vlad Moisescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si consilierul personal al primarului Andrei Chiliman Ioana Costescu au fost retinuti si ei pentru 24 de ore, de procurorii DNA.

Vlad Moisescu si Ioana Costescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de influenta, in forma continuata.

Ziare.com anuntase inca de joi dimineata ca in dosar este implicat si Vlad Moisescu, fostul presedinte al PNL Sector 1 si trezorier al partidului.

Joi seara a fost retinut si Ion Brad, consilier local in cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, si el pentru aceleasi acuzatii de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.

Toti trei vor fi prezentati in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat al DNA.

Ei sunt inculpati in dosarul in care a fost retinut si primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, pentru trafic de influenta. Vineri, si edilul va fi prezentat instantei supreme cu propunere de arestare preventiva.

Chiliman a fost ridicat joi de procurori chiar de pe Aeroportul Otopeni, unde avionul cu care se intorcea in tara de la Bruxelles a aterizat in jurul orei 15:00.

Primarul Chiliman, saltat de DNA direct de pe aeroport si urcat in duba

Procurorii l-au bagat pe primar in duba si au pornit spre DNA Ploiesti unde a fost audiat timp de mai multe ore.

In jurul orelor 23:00, Andrei Chiliman a fost scos incatusat din sediul DNA Ploiesti si dus in arestul IJP Prahova, care se afla la Campina.

Primarul Sectorului 1 este acuzat ca a perceput comisioane de 10% din contractele acordate omului de afaceri Gigi Boeru. Infractiunile ar fi fost comise in perioada 2006-2015.

300.000 lei platiti, in 2012, la Primaria lui Chiliman (surse)

Conform unor surse citate de Agerpres, "persoane ce detin sau au detinut functii in partide politice precum si functionari publici cu atributii de conducere ar fi pretins si primit sume de bani pentru atribuirea unor contracte de utilitate publica pentru Sectorul 1 Bucuresti".

In plus, surse judiciare au declarat ca procurorii DNA Ploiesti ancheteaza fapte care se refera la plata unei sume de 300.000 de lei, in vara anului 2012, numerar, la sediul Primariei Sectorului 1.

Chiliman ar fi primit 30% din suma, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad si 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1.

Mita impartita: 30% Chiliman, cate 15% Moisescu, Costescu si Brad,10% PNL Sectorul 1 (surse)

Conform acelorasi surse, diferenta de 15% ar fi fost folosita pentru remunerarea suplimentara a unor functionari care ar fi sprijinit derularea activitatilor ilicite.

Procurorii au ajuns la Chiliman dupa ce omul de afaceri Gheorghe Boeru a fost audiat si retinut saptamana trecuta, alaturi de fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vlad Mloisescu retinut coruptie Chiliman, #consilier Chiliman retinut coruptie, #mita primarie Chiliman , #DNA