Consilierul fostului primar Chiliman a fost pus sub control judiciar: DNA il acuza ca cerea mita

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 17:35
2443 citiri
Consilierul fostului primar Chiliman a fost pus sub control judiciar: DNA il acuza ca cerea mita

Robert Grigorescu, consilierul personal al fostului primar al Sectorului 1 Andrei Chiliman (foto), a fost audiat, miercuri, la DNA Ploiesti si pus sub control judiciar pentru 60 de zile, pe cautiune. El este acuzat ca pretindea mita intre 10 si 15% din valoarea unor contracte.

Robert Grigorescu a fost audiat, miercuri, mai multe ore, la DNA Ploiesti. El trebuie sa depuna o cautiune in valoare de 200.000 lei, care va fi consemnata pe numele sau. Cautiunea va fi depusa pana in 10 mai 2017.

Grigorescu este acuzat ca intre 2009 si 2013 a pretins intre 10-15% din valoarea unor contracte de lucrari si a primit in numerar, direct sau prin intermediari, suma totala de 1.397.497 lei, in schimbul atribuirii si a derularii in bune conditii a respectivelor contracte atribuite de Primaria Sectorului 1 Bucuresti.

Potrivit DNA, Robert Grigorecu mai este acuzat ca, in perioada februarie - aprilie 2009, a mai pretins de la reprezentantul unei societatii comerciale 10% din valoarea unor contracte de lucrari de reabilitare termica si a primit ulterior, in perioada iulie 2009 - decembrie 2011, in numerar, fie in mod direct, fie prin intermediar, suma totala de 819.915 lei. Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca Primaria Sectorului 1 sa ii atribuie societatii comerciale respective contracte de lucrari.

De asemenea, in cursul anului 2010, in vederea incheierii si derularii in bune conditii a unor contracte de lucrari cu Primaria Sectorului 1, Grigorescu a pretins de la reprezentantul aceleiasi firme de constructii, prin intermediar, 15% din valoarea contractelor de subantrepriza incheiate de firma respectiva cu o alta societate comerciala care obtinuse un contract de lucrari. In perioada septembrie 2010 - decembrie 2013, Robert Grigorescu a primit in numerar, fie in mod direct, fie prin intermediari, suma totala de 577.582 lei.

La data faptelor, Grigorescu ocupa functia de consilier personal al primarului Sectorului 1 Bucuresti, Andrei Chiliman, cu atributii de coordonare a Directiei de Investitii.

Numele lui Robert Grigorescu apare, de altfel, in dosarul de coruptie in care este cercetat fostul edil, Grigorescu fiind, potrivit anchetatorilor, una dintre persoanele care faceau parte din gruparea formata in jurul edilului, grupare care ar fi cerut de la agenti economici favorizati comisioane cuprinse intre 10 si 15% din valoarea lucrarilor atribuite in urma incheierii de contracte cu Primaria Sectorului 1.

Citeste mai multe despre:

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii