Cu fata la alegatori: Clotilde Armand, încrezătoare într-o victorie „categorică” la Primărie. Ce planuri are pentru un nou mandat și ce spune despre contracandidatul său

Fostul primar al sectorului 1 Andrei Chiliman a fost achitat intr-unul dintre dosare

Joi, 30 Martie 2017, ora 17:00
3680 citiri
Fostul primar al sectorului 1 Andrei Chiliman a fost achitat intr-unul dintre dosare
Foto: Ziare.com

Fostul primar al sectorului 1 Andrei Chiliman a fost achitat, joi, de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, in dosarul in care a fost judecat pentru abuz in serviciu in legatura cu eliberarea unei autorizatii pentru o terasa.

Decizia in acest caz nu este insa definitiva si poate fi atacat cu recurs de procurori.

In acelasi dosar, au fost achitati Petrica Marius Ionescu, director executiv al Directiei Utilitati Publice din cadrul Primariei Sector 1, si Georgiana Constantina Derdene, sef serviciu in cadrul Serviciului Utilitati Publice la aceeasi primarie.

Instanta a luat act ca persoanele vatamate din acest dosar, Stefan si Marcela Barle, nu s-au constituit parti civile.

Andrei Chiliman a fost trimis in judecata in octombrie 2015 de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, sub acuzatia ca, la data de 16 octombrie 2014, impreuna cu Petrica Marius Ionescu si Georgiana Constantina Derdene, in exercitarea atributiilor de serviciu, au emis o autorizatie de functionare pentru o terasa amplasata pe teren proprietate privata, prin care s-a autorizat ca o societate comerciala sa desfasoare activitate de alimentatie publica in unitatea tip terasa, cu incalcarea Hotararii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013.

Procurorii sustineau ca autorizatia a fost eliberata de Chiliman fara acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectati, desi cunostea opozitia ferma si explicita a acestora.

Intr-un alt dosar, Chiliman este acuzat de institutia anticoruptie de complicitate la trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat, fiind cercetat sub control judiciar. Prejudiciul in acest caz se ridica la 670 de milioane de euro.

Alaturi de Chiliman mai sunt acuzati fostul trezorier PNL Vlad Moisescu si Ioana Costescu, pentru constituire de grup infractional organizat si trafic de influenta, si Ion Brad, pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

De asemenea, fostul primar al sectorului 1 este urmarit penal intr-un nou dosar de coruptie, fiind acuzat ca ar fi distrus o parte din Palatul Stirbei.

Quarterly Report - Editia 4

Premierul Marcel Ciolacu a fost reclamat pentru discriminare. Afirmația care i-ar putea aduce o amendă uriașă
Premierul Marcel Ciolacu a fost reclamat pentru discriminare. Afirmația care i-ar putea aduce o amendă uriașă
Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) a depus, luni, 20 mai, o petiţie la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care cere sancţionarea premierului...
Nicolae Ciucă își va lansa prima carte: „Nu e program electoral, este despre mine”
Nicolae Ciucă își va lansa prima carte: „Nu e program electoral, este despre mine”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că îşi lansează în luna iunie cartea “Un ostaş în slujba ţării”. El precizează că toate încasările vor fi donate către iniţiative...
#Andrei Chiliman achitat, #fost primar sector 1 achitat, #Chiliman achitat abuz in serviciu, #Chiliman dosar abuz serviciu, #Chiliman achitat Judecatoria Sector 1 , #DNA