Moisescu si Chiliman, la DNA - li s-a pus sechestru pe averi: E o copilarie, o sa vedeti

Luni, 22 Iunie 2015, ora 14:26
7456 citiri
Moisescu si Chiliman, la DNA - li s-a pus sechestru pe averi: E o copilarie, o sa vedeti
Foto: Ziare.com

Primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, si fostul trezorier PNL Vlad Moisescu au mers, luni, la sediul DNA Ploiesti, unde li s-a comunicat ca li s-a pus sechestru pe avere.

"Este o eroare materiala de denominare", a spus Vlad Moisescu, la iesire, precizand ca contractul dintre soacra sa si sotia sa ar fi fost unul sub semnatura privata si nu de imprumut, dar si ca i s-a pus sechestru pe avere.

Totodata, cand jurnalistii au insistat cu intrebari legate de acest contract, Moisescu a spus razand "E o copilarie, o sa vedeti".

Potrivit lui Moisescu, a fost pus sechestru pe 3 miliarde de lei.

Intrebat cum se va recupera prejudiciul in acest caz, care s-ar ridica potrivit surselor la 670 de milioane de euro, acesta a precizat: "Care prejudiciu? Nu exista prejudiciu. Trebuie sa dovedeasca in instanta ca exista prejudiciu si atunci achiti".

"N-are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1, evident ca nici cu PNL", a mai precizat fostul trezorier al liberalilor.

De asemenea, si Andrei Chiliman a mentionat, in putinele declaratii facute la plecarea de la DNA, ca i s-a pus sechestru pe toata averea.

"S-a pus sechestru. In totalitate. Mai mult nu spun, mai mult nu stiu. Sa nu discutam despre lucruri din astea (demisia din functia de primar - n.red.). Vedem ce prevede legea", a precizat primarul suspendat al Sectorului 1.

Prejudiciul record in dosarul lui Chiliman: 670 de milioane de euro (surse)

Procurorii DNA au pus luni sechestru asigurator pe averea primarului suspendat al Sectorului 1 Andrei Chiliman si a celorlalti trei suspecti implicati in acest dosar, incercand sa recupereze un prejudiciu record - 670 de milioane de euro.

Astfel, prejudiciul din acest dosar a crescut de la aproximativ zece milioane de euro la 670 de milioane de euro, bani pe care anchetatorii spera sa ii recupereze din averile pe care le-au facut cei patru suspecti din "comisioanele" luate din contractele cu Primaria Sectorului 1, in perioada 2006-2015, transmit televiziunile de stiri.

In casa lui Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL si apropiat al lui Chiliman, procurorii au descoperit un contract de imprumut de 600 de milioane de euro. Imprumutul a fost acordat de catre soacra lui Moisescu sotiei acestuia, adica propriei sale fiice. Tranzactia ar fi fost semnata si inregistrata la notariat.

Investigatorii suspecteaza ca este vorba despre un contract fictiv, pentru ca este greu de crezut ca o batrana in varsta de 70 de ani ar avea atat de multi bani sa o imprumute pe fiica sa, suma neputand fi justificata. Anchetatorii vor sa afle detalii despre aceasta tranzactie si spun ca valoarea prejudiciului ar putea creste in continuare.

Procurorii DNA sustin ca soacra lui Moisescu este un pion in schema pusa la cale de Chiliman si complicii sai, iar contractul fictiv ar fi fost incheiat pentru a acoperi spagile.

Acuzatiile DNA

Andrei Chiliman, alaturi de alte trei persoane acuzate ca au constituit un grup infractional in interiorul Primariei Sectorului 1, sunt cercetate sub control judiciar de catre DNA Ploiesti. Este vorba despre fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, consilierul personal al primarului Ioana Costescu si consilierul local Ion Brad. Acestia sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de influenta, in forma continuata.

F.N.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#Andrei Chiliman sechestru avere, #Moisescu sechestru avere, #Chiliman Moisescu DNA , #DNA