Soacra lui Moisescu, explicatii la DNA: Ce a spus despre imprumutul de 670 de milioane de euro

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 15:26
9406 citiri
Soacra lui Moisescu, explicatii la DNA: Ce a spus despre imprumutul de 670 de milioane de euro
Foto: Digi 24

Soacra fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, a iesit, miercuri dupa-amiaza, de la DNA Ploiesti, unde a fost audiata mai mult de trei ore, surse judiciare spunand ca aceasta a declarat ca suma din contractul care ar fi fost gasit de procurori la perchezitii era de 60.000 de euro.

Flavia Ciocodei a parasit sediul DNA Ploiesti fara sa faca declaratii presei. Surse judiciare au declarat ca soacra lui Vlad Moisescu le-a declarat procurorilor ca suma din contractul care ar fi fost gasit de procurori la perchezitia facuta la locuinta fostului trezorier al PNL era de 60.000 de euro, ea precizand ca nu a citit contractul respectiv si ca acesta a fost incheiat in urma cu sase ani si nu a avut niciun efect.

De asemenea, sursele citate au mentionat ca primarul Andrei Chiliman a venit la DNA Ploiesti pentru a depune documentele necesare pentru instituirea sechestrului. La ora transmiterii acestei stiri, Andrei Chiliman se afla in sediul DNA.

Moisescu si Chiliman, la DNA - li s-a pus sechestru pe averi: E o copilarie, o sa vedeti

Flavia Ciocodei a venit la DNA Ploiesti in jurul orei 10.30, ea fiind citata ca martor, dupa ce procurorii ar fi gasit, in urma unei perchezitii facute la locuinta lui Moisescu, un document prin care Ciocodei isi imprumuta fiica cu 670 de milioane de euro.

Prejudiciul record in dosarul lui Chiliman: 670 de milioane de euro (surse)

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, si Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Andrei Chiliman si consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta intr-un dosar privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor incheiate.

Cercetati sub control judiciar

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri noapte, ca Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad sa fie cercetati in libertate, sub control judiciar.

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a afirmat, luni dupa-amiaza, la DNA Ploiesti, ca procurorii au pus sechestru pe bunuri in valoare de trei miliarde de lei in dosarul in care este cercetat alaturi de primarul Andrei Chiliman, de consiliera acestuia, Ioana Costescu, si de consilierul local Ion Brad.

Moisescu: Nu am luat niciun leu spaga. Daca procurorii aveau probe, le aduceau

In urma perchezitiilor facute la locuinta fostului trezorier al PNL, procurorii anticoruptie ar fi descoperit un contract de imprumut incheiat in 2009 intre soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, si sotia acestuia. Concret, soacra si-ar fi imprumutat fiica cu suma de trei miliarde de lei (aproximativ 670 de milioane de euro).

In privinta documentului gasit de catre procurori prin care soacra sa isi imprumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro, Vlad Moisescu a spus ca acel document nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1.

"Este un act sub semnatura privata, care nu a avut niciun fel de consecinta, dar, cel mai important, nu are nicio legatura cu Primaria Sectorului 1", spunea Moisescu.

DNA: Vlad Moisescu a exercitat trafic de influenta si la nivelul Guvernului Tariceanu

Acesta declara ca suma de 670 de milioane de euro care apare in actul de imprumut dintre soacra si sotia sa nu este cea reala si ca in acel document este vorba despre "o eroare materiala de denominare" facuta de "cel care a intocmit actul".

Soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, in varsta de 71 de ani, locuieste la parterul unui bloc din cartierul Tineretului, intr-un apartament pe care l-a cumparat inainte de Revolutie, impreuna cu sotul, de la cantareata Sanda Ladosi, potrivit Digi 24.

Intrebata, de reporterii Digi 24, despre aceasta suma, Flavia Ciocodei a raspuns: "Pff...Cum 600 de milioane de euro? Nici nu stiu sa numar atat (...) Procurorii spun multe tampenii. Intrebati-i pe procurori ce dovezi au". Intrebata daca are vreun contract cu fiica sa, femeia a raspuns: "Treaba mea!".

Dosarul Chiliman: Mita rulata prin televiziuni, stenograme cu Moisescu si Sebastian Ghita. Apare si numele lui Tariceanu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#soacra Moisescu, #soacra Moisescu DNA, #soacra Moisescu imprumut, #soacra Moisescu contract , #DNA