Suspect din dosarul Chiliman, despre acuzatii: Inventii! Fratii Grimm ar fi invidiosi pe DNA

Luni, 22 Iunie 2015, ora 16:56
4275 citiri
Suspect din dosarul Chiliman, despre acuzatii: Inventii! Fratii Grimm ar fi invidiosi pe DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Consilierul local Ion Brad, de la Primaria Sectorului 1, a negat acuzatiile aduse de DNA in dosarul lui Andrei Chiliman, catalogandu-le drept "inventii greu de inteles".

"Cred ca Fratii Grimm sunt extrem de invidiosi pe DNA. (...). Sunt niste inventii greu de inteles", a declarat Ion Brad, luni dupa-amiaza, la iesirea de la DNA Ploiesti, unde s-a prezentat pentru a-i fi adus la cunostinta faptul ca anchetatorii i-au pus sechestru pe avere, arata Mediafax.

Cei patru suspecti din acest dosar cu prejudiciu urias, de 670 de milioane de euro- edilul suspendat Andrei Chiliman, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, consilierul personal al primarului Ioana Costescu si consilierul local Ion Brad - au mers luni la DNA Ploiesti si pentru a fi instiintati ca li s-a pus sechestru asigurator pe averi.

Moisescu si Chiliman, la DNA - li s-a pus sechestru pe averi: E o copilarie, o sa vedeti

Jurnalistii l-au intrebat pe Brad ce interese ar putea avea procurorii DNA sa inventeze acuzatii la adresa unor persoane, el raspunzand ca pot fi "interese politice".

Consilierul local a mai precizat ca anchetatorii nu i-au explicat cum a fost calculat acest prejudiciu si ca nu stie nimic despre contractul prin care soacra lui Moisescu i-ar fi imprumutat fiicei sale fabuloasa suma de 670 de milioane de euro.

"Nu cunosc viata personala a celorlalti", a punctat Ion Brad. Acesta a fost intrebat daca se considera vinovat, el razpunzand: "Evident ca nu, pentru ca daca ma consideram vinovat va spuneam".

Sechestru pe averi, prejudiciu record

Procurorii DNA au pus luni sechestru asigurator pe averea primarului suspendat al Sectorului 1 Andrei Chiliman si a celorlalti trei suspecti implicati in acest dosar, incercand sa recupereze un prejudiciu record - 670 de milioane de euro.

Prejudiciul record in dosarul lui Chiliman: 670 de milioane de euro (surse)

Astfel, prejudiciul din acest dosar a crescut de la aproximativ zece milioane de euro la 670 de milioane de euro, bani pe care anchetatorii spera sa ii recupereze din averile pe care le-au facut cei patru suspecti din "comisioanele" luate din contractele cu Primaria Sectorului 1, in perioada 2006-2015.

Surse citate de televiziunile de stiri sustin ca anchetatorii au descoperit documente importante la perchezitiile de saptamana trecuta, care au avut loc la sediul administratiei locale si la locuintele celor patru suspecti.

Andrei Chiliman, in vizorul DNA: Perchezitii la Primaria Sectorului 1 (Video)

In casa lui Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL si apropiat al lui Chiliman, procurorii au descoperit un contract de imprumut de 600 de milioane de euro. Imprumutul a fost acordat de catre soacra lui Moisescu sotiei acestuia, adica propriei sale fiice. Tranzactia ar fi fost semnata si inregistrata la notariat.

Dosarul Chiliman: Mita rulata prin televiziuni, stenograme cu Moisescu si Sebastian Ghita. Apare si numele lui Tariceanu

Investigatorii suspecteaza ca este vorba despre un contract fictiv, pentru ca este greu de crezut ca o batrana in varsta de 70 de ani ar avea atat de multi bani sa o imprumute pe fiica sa, suma neputand fi justificata.

Anchetatorii vor sa afle detalii despre aceasta tranzactie si spun ca valoarea prejudiciului ar putea creste in continuare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ion Brad DNA, #Ion Brad DNA Fratii Grimm, #prejudiciu dosar Chiliman , #DNA