Chiliman: Functia de prim-vicepresedinte ii va aduce prejudicii de imagine lui Iohannis

Joi, 21 Februarie 2013, ora 19:04
2498 citiri
Chiliman: Functia de prim-vicepresedinte ii va aduce prejudicii de imagine lui Iohannis

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este de parere ca functia de prim-vicepresedinte al PNL ii va aduce prejudicii de imagine lui Klaus Iohannis.

Chiliman a declarat joi, dupa Delegatia Permanenta a PNL, "ca functia de prim-vicepresedinte nu va putea sa fie usor de realizat si ii va aduce prejudicii de imagine lui Klaus Iohannis, dar aceasta este o parere personala".

Intrebat daca Iohannis ar putea fi un candidat mai potrivit la prezidentiale decat seful sau pe linie de partid, Crin Antonescu, Chiliman a subliniat ca "Iohannis este exact motivul" pentru care a propus, alaturi de Calin Popescu Tariceanu, sa se organizeze alegeri interne in PNL pentru stabilirea candidatului liberal pentru alegerile prezidentiale din 2014, dupa modelul partidelor din Statele Unite ale Americii.

PNL va fi condus de o structura gigant - Lista lui Antonescu, votata

"Este exact motivul pentru care am propus: candidatul PNL pentru alegerile de presedinte sa fie ales de toti membrii partidului cu o perioada de 6-8 luni inainte de alegeri, pentru ca in felul acesta cel mai puternic candidat ajunge in prima linie. Eu cred ca desemnarea cu doi ani inainte nu este cea mai fericita", a punctat Chiliman.

Nu participa la Congres

Edilul le-a spus jurnalistilor ca nu va participa la Congresul Extraordinar al PNL care debuteaza vineri, in Bucuresti.

"Eu am fost foarte dezamagit de statutul care a fost aprobat. Am luat decizia, din acest motiv, sa nu particip maine si poimaine la lucrarile Congresului. Este primul Congres la care nu particip de cand s-a reinfiintat PNL. Este decizia pe care am luat-o. Nu voi pleca din PNL si nu voi participa ca membru de drept in niciun fel de organism in care eventual as avea dreptul conform noului statut", a punctat Chiliman.

Tariceanu poate deveni oricand presedinte

El a punctat ca nu ar fi candidat la o functie de conducere in PNL nici daca amendamentele sale la statut nu ar fi fost respinse.

"Nu as fi candidat la aceste alegeri pentru nicio functie. In momentul de fata, prim- vicepresedintele va fi pe lista domnului Antonescu. Domnul Tariceanu ar putea deveni oricand presedinte, e o chestie de conjunctura. Domnul Antonescu a venit cu niste rezultate foarte bune la alegeri si, de aceea, nu are un contracandidat cu sanse reale deocamdata", a mai declarat Andrei Chiliman.

Amendamentul lui Chiliman care vizeaza liberalii cu dosare penale, respins

Delegatia Permanenta a PNL a respins joi propunerea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, de modificare a statutului PNL, prin care se interzicea ca liberalii trimisi in judecata sa ocupe functii publice.

De asemenea, PNL urmeaza sa fie condus de o structura mamut, formata din 33 de membri - presedinte, secretar general, prim-vicepresedinte si 30 de vicepresedinti.

Acestora li se vor adauga in Biroul Politic primarii de mari municipii, sefii de consilii judetene, sefii de comisii parlamentare, sefii de organizatii si fostii presedinti ai PNL care nu fac parte din lista de 31 si nu au rangul de vicepresedinte.

Lista va fi aleasa in bloc in cadrul Congresului care debuteaza, vineri, in Bucuresti, dupa ce liberalii au respins, cu majoritate de voturi, inca un amendament depus de Andrei Chiliman, care viza alegerea tuturor membrilor Biroului Politic prin vot uninominal, inclusiv a secretarului general al partidului.

Liberalii s-au reunit joi dupa-amiaza in Delegatia Permanenta, pentru a pregati Congresul Extraordinar de vineri. Pe agenda reuniunii figurau si propunerile de modificare a statutului partidului.

Votul final asupra modificarilor la statut apartine insa Congresului PNL, care se va reuni, vineri, in Bucuresti.

Citeste si:
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică seara, 26 iunie, la Miercurea-Ciuc, în contextul participării la manifestarea dedicată Zilei Drapelului Naţional, că...
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...