Orban: Minti infierbantate l-au schimbat pe Chiliman cu un presedinte surogat

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 14:50
5952 citiri
Orban: Minti infierbantate l-au schimbat pe Chiliman cu un presedinte surogat

Deputatul PNL Ludovic Orban a acuzat dur schimbarea din functie a presedintelui filialei de Bucuresti, Andrei Chiliman.

"Sunt stupefiat, nu reusesc sa gasesc nicio explicatie pentru aceasta propunere ilogica si nefireasca. Domnul Chiliman a adus PNL in postura de prim partid in Bucuresti, e pe primul loc, peste toate partidele, cu un avans confortabil fata de formatiunea aflata pe pozitia a doua. De asemenea, e candidatul nostru la Primaria Sectorului 1 si se bucura de o intentie de vot de 75%", a spus Orban pentru Ziare.com.

"Presedintele Sector 2 (Dan Cristian Popescu - n.red) e candidatul la Primaria Sectorului 2, vad ca si el a intrat in pachetul de propuneri de schimbare. Schimbi presedintele de filiala atunci cand filiala nu obtine rezultate. Cand filiala e pe primul loc si e una din primele pe tara si schimbi presedintele, nu pot sa gasesc nicio explicatie plauzibila", a adaugat fostul lider al PNL.

El a spus si ca decizia a fost luata de "minti infierbantate".

"Sper ca alegatorii sa fie mai maturi decat 'mintile infierbantate' care au pregatit o astfel de decizie profund ostila interesului general al PNL", ne-a mai declarat Orban.

Schimbarea, nu pentru candidati

Ludovic Orban spus si ca, in ciuda informatiilor de presa, el crede ca schimbarea lui Chiliman nu a fost cauzata de desemnarea candidatilor USL la primarie si a precizat ca nici nu stie de vreun conflict al acestuia cu liderul PNL, Crin Antonescu.

"Nu stiu de existenta niciunui conflict, domnul Antonescu e senator de Sectorul 1, a fost sprijinit de domnul Chiliman (...) n-are nicio legatura domnul Chiliman cu ceea ce se intampla cu desemnarea candidatilor USL la Bucuresti. Atributul desemnarii candidatilor este exclusiv al co-presedintilor USL, Victor Ponta si Crin Antonescu. Presedintii filialelor PNL si PSD nu sunt implicati in niciun fel in aceasta negociere", a afirmat Orban.

PNL a pus un presedinte-surogat

Ludovic Orban a fost dur si fata de presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, despre care a spus ca e "surogat".

"Domnul Nicolaescu a mai servit o data pe post de presedinte-surogat, cand au fost demise de catre Calin Popescu Tariceanu, in calitate de presedinte, conducerile filialelor de sector si pe Bucuresti, adica pe mine, a fost pus presedinte la Sectorul 3, desi el candida la Calarasi. Mi se pare o alegere care nu are foarte multa noima", a acuzat Orban.

El a facut clar faptul ca nu ar accepta sa preia din nou PNL Bucuresti, intrucat asta ar insemna sa sustina schimbarea lui Chiliman.

Chiliman, schimbat fulgerator

Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a fost schimbat din functie de Biroul Politic Central al partidului, la propunerea liderului Crin Antonescu, din cauza divergentelor legate de desemnarea candidatilor la alegerile locale din Bucuresti.

Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la cererea lui Antonescu

Alaturi de el au fost schimbati si presedintii PNL de la Sectoarele 2 si 4, Dan Cristian Popescu, respectiv Geani Dinu, conform unor informatii pe surse.

Antonescu a facut aceasta cerere in sedinta Biroului Politic Central, din cauza faptului ca cei 3 insista sa sustina candidatii PNL in aceste sectoare, desi in ele ar trebui sa candideze reprezentanti ai PC si PSD, informeaza Digi 24.

BPC a votat decizia cu 18 voturi pentru si 6 impotriva. UPDATE Hotararea de schimbare din functie a lui Chiliman a fost confirmata de Comitetul Executiv National al PNL, cu 36 de voturi pentru, 8 impotriva si 6 abtineri.

Citeste si:
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia sărbătorii evreiești Hanuca
Tradiţia de Hanuca, transmisă de-a lungul generaţiilor, întăreşte în sufletele membrilor comunităţii evreieşti din România şi de pretutindeni credinţa şi speranţa, a transmis...
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...