Ziare.com

Andrei Chiliman: Antonescu - un lider dictatorial, dispus sa sacrifice PNL, care se uita mult spre est Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 18 Martie 2013, ora 12:12

   

Andrei Chiliman: Antonescu - un lider dictatorial, dispus sa sacrifice PNL, care se uita mult spre est Interviu
Andrei Chiliman considera ca, sub conducerea lui Crin Antonescu, PNL s-a indepartat de valorile sale traditionale proocidentale si s-a deplasat catre stanga scenei politice.

"Dl. Antonescu degeaba spune ca este de dreapta, cred ca singura treaba care il caracterizeaza e ca, atunci cand se uita la harta Romaniei, se uita in dreapta Romaniei prea mult", a declarat Andrei Chiliman intr-un interviu acordat in exclusivitate Ziare.com.

Andrei Chiliman critica in termeni aspri tipul de conducere dictatoriala a lui Crin Antonescu si atitudinea antioccidentala a acestuia, prin care risca sa faca mult rau si partidului si tarii: "Cred ca totul porneste de la dorinta dansului de a ajunge cu orice pret, subliniez, cu orice pret, presedinte al Romaniei.

Andrei Chiliman il acuza pe Crin Antoenscu de grave si repetare incalcari ale statutului PNL si afirma ca la recentul congres al liberalilor presedintele PNL a obtinut o majoritate strivitoare doar ca urmare a felului in care au fost intocmite listele cu participanti.

Sunteti in acest moment doar un simplu membru PNL, fara functii.

Da, sunt simplu membru. Am avut niste functii in care am fost ales. Actuala conducere a hotarat la inceputul anului trecut ca trebuie sa fiu inlocuit, am fost inlocuit cu altcineva si de atunci sunt simplu membru, pentru ca mi-am dat demisia din functia de membru al Biroului Politic National in care fusesem ales la rugamintea expresa a lui Antonescu.

Cu o zi inainte de congresul din 2010, m-a rugat sa fac parte din lista respectiva. I-am explicat ca-mi iau singur libertatea de a critica conducerea partidului in cazul in care face greseli. Mi-a spus ca nu e nicio problema. In momentul in care am considerat ca a facut o eroare, am demisionat din echipa lui.Cum va vedeti viitorul politic in PNL?

Eu nu am alergat niciodata dupa functii in interiorul PNL. N-am intrat in PNL nici pentru functii, cum vad ca ajung in partid in ultima perioada foarte multi, pentru functii, pozitii, locuri pe liste. Eu cand m-am inscris la sfarsitul lui 1989 in PNL, am ales partidul pentru ca ii stiam istoria, stiam ce facuse, am venit pentru principiile si valorile de democratie, de libertate, de dezvoltare economica, pentru valorile prooccidentale pe care le-a promovat in toata istoria lui.Mai promoveaza PNL aceste valori proocidentale?

Ca sa fiu foarte sincer, sunt foarte multe actiuni care au aparut in special in cursul anului trecut, dar au existat manifestari si acum, de curand, si care pe mine ma fac sa consider ca astazi partidul nu e condus de lideri prooccidentali. Ca Antonescu, care are in continuare o atitudine departe de valorile occidentale, pe care ar trebui sa le aiba partidul.Este acest discurs antioccidental al lui Crin Antonescu, despre care vorbiti, impartasit de majoritatea liberalilor?

Nu sunt convins ca este asa, insa sigur dansul are acum in spate un congres, care l-a ales cu o anumita majoritate. Participantii la congres au fost desemnati pe liste de oameni care l-au sprijinit pe Antonescu si care au asteptat de la el diverse lucruri in schimb, deci nu cred ca acest congres reprezinta, de fapt, adevarata fata a PNL.

Sa nu uitam ca erau foarte multe conduceri interimare la filialele din judete si din marile orase. Conducerile interimare sunt numite, nu alese, si mai erau niste functii de impartit prin ministere. Eu nu cred ca asta conteaza. Eu cred ca foarte multi dintre membrii PNL impartasesc aceleasi valori ca si mine, valori prooccidentale ale democratiei, ale libertatii. Sunt adeptii politicilor liberale in partea economica. Eu cred ca sunt foarte multi.

Vocile din PNL se vor auzi cand se vor crea anumite conditii

Si de ce nu se aud?

Cuvantul si puterea nu sunt in mana lor. Se vor auzi cand se vor crea conditiile respective.Care ar fi conditiile respective?

Conditiile respective sunt ca partidul sa-si dea seama ca, supunandu-se realizarii obiectivului unei singure persoane, indepartandu-se de valorile traditionale, prooccidentale, va pierde puncte, persoana care conduce partidul va pierde puncte in sondaje si in momentul respectiv sunt convins ca partidul va reactiona.Considerati ca dl. Antonescu a dus de la inceputul mandatului sau in fruntea PNL o politica antioccidentala?

Nu. Lucrurile astea au aparut pe parcurs. Dar daca vreti, cel mai grav lucru s-a petrecut anul trecut, in vara, si apoi a mai fost urmat de diverse atitudini care nu sunt in standardul principiilor, valorilor occidentale.Pe seama carui fapt puneti aceste derapaje de la valorile occidentale traditionale ale liberalilor?

Cred ca totul porneste de la dorinta dansului de a ajunge cu orice pret, subliniez, cu orice pret, presedinte al Romaniei. Chiar cu sacrificarea acestor valori occidentale, cu sacrificarea, cred, si a PNL.Ce sanse ar avea un presedinte al Romaniei decuplat de valorile si liderii UE?

E greu de spus incotro, dar ca membru NATO si UE, Romania nu ar trebui sa se decupleze de cele doua mari entitati din care avem privilegiul de a face parte. Eu cred ca, in momentul in care un cetatean ar dori sa faca lucrul asta, ar exista reactii puternice din partea marii majoritati a clasei politice din Romania si nu cred ca are cum sa supravietuiasca un asemenea om in politica romaneasca mare.Politica de racolari dusa de conducerea PNL, fundamental gresita

Vi se pare ca decuplarea este intentionata sau doar acceptata ca pret colateral, daca va fi nevoie?

Eu o pun doar pe seama dorintei extraodinare de a ajunge presedinte cu orice pret.Asocierea cu Dan Voiculescu a jucat un rol in derapajul despre care vorbiti al lui Crin Antonescu? Cronologic ati sesizat o legatura?

Nu am informatii. Nu pot sa fac o legatura directa intre declaratiile celor doi.Sunt de acord cu dl. Stanisoara: Crin Antonescu s-a comportat si se comporta ca dl. Goe

Grupul liberalilor vechi, care nu a avut vreo legatura cu trasesimul, cum priveste politica de racolari dusa de conducerea PNL?

E o politica gresita fundamental. Pana la sfarsit, intr-un partid conteaza ca oamenii sa se adune in jurul unor principii si valori. Vin oameni care cand noi incercam sa incropim PNL, la inceputul anilor 90, si era o lupta complet inegala cu fortele provenind din fostul sistem, s-au dus si s-au asezat unde trebuie, au fost socialisti, social democrati si eu nu cred ca oameni care se muta dintr-o parte in alta pot sa creeze soliditatea si stabilitatea unui partid, pentru ca sunt oportunisti.

Un om care azi e de stanga, maine de dreapta, poimaine poate fi din nou de stanga, e oportunist. Ce baza poti sa ai intr-un oportunist? Pe de alta parte, ultimul care a venit in PNL, dl. Stanisoara, a zis mai demult un mare adevar despre dl. Antonescu si nu pot decat sa subscriu la el. A spus ca s-a comportat si se comporta ca dl. Goe.Nu cred ca exista motive reale sa fiu exclus din PNL

Cred ca sunteti perfect constient de riscul ca pentru asemenea declaratii riscati o reactie dura, chiar excluderea din PNL.

Eu nu am atacat niciodata PNL. Pentru ca PNL nu a gresit pana acum, ma refer la majoritatea membrilor. Eu am criticat atitudinea unui conducator sau altui conducator, care au avut ei derapaje de la linia politica si de la statutul partidului, care au incalcat cu rea credinta statutul partidului, valorile mari pe care se bazeaza politica partidului si care au facut un foarte mare rau partidului.

Eu am reactionat intotdeauna spunand ca aceste persoane au gresit. Imi asum si de aici incolo sa fac acelasi lucru.

Cu riscul de a fi exclus?

Eu nu cred ca exista motive reale sa fiu exclus din PNL pentru ca, in statut, poti fi exclus doar daca critici partidul in ansamblu. Eu am reactionat la atitudinile unor persoane care ele incalca linia partidului. Am propus la ultimul congres cateva amendamente, respinse pe banda rulanta, care ar fi facut din PNL nu numai un partid extrem de democratic si deschis, ci si unul care sa poata reactiona mai usor la astfel de derapaje.

Dl. Antonescu a vrut sa aiba un partid supus dorintelor dansului de a ajunge presedintele Romaniei si prin felul in care au fost trimisi delegatii la congres si-a obtinut o majoritate in favoarea dansului. Amendamentele mele au fost respinse in Delegatia Permanenta care trebuia sa propuna congresului o forma de statut.

Felul in care dl. Antonescu conduce partidul e o forma de dictatura

Spuneti ca delegatia permanenta e dominata de dl Antonescu?

Are prea multi oameni de drept in interiorul ei si prea putin oameni alesi uninominal. Un om ales uninominal, care sta pe votul lui, nu pe al altuia, nu e intr-un grup al cuiva, e un om care are o libertate mult mai mare, poate sa spuna ce gandeste. PNL, care este un partid de individualitati, de oameni cu personalitate puternica, ar trebui sa aiba numai oameni alesi in functiile de conducere.

In felul asta pot sa se selecteze noi lideri, figuri noi printre lideri, devin lideri puternici, care mai departe pot sa duca prin atitudinea lor politica partidului. Cand un singur lider decide totul in partid si elimina orice posibilitate de aparitie a unor noi lideri prin felul in care impune anumite persoane, partidul e condamnat ca la un moment dat sa ramana intr-o criza de lideri autentici si sa fie nevoit sa apeleze la lideri din exterior pentru a acoperi lipsuri din interior.

Astazi PNL are un singur lider puternic, care decide tot.

Decide dictatorial?

E o forma de dictatura felul in care conduce partidul, dar e o dictatura pe care ceilalti lideri au acceptat-o. Eu nu. Cred ca au facut o greseala. Cred ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.Conducerea autoritara a lui Crin Antonescu nu a fost construita intr-o zi. PNL nu a derapat de la valorile lui traditionale intr-o zi. Va reprosati ca ati reactionat prea tarziu? Ceva in privinta vitezei de reactie si a vigilentei?

Actiunea era necesara, atata timp cat aparusera derapaje de la statutul partidului. Cand un lider face sa devina regula exceptiile si incalcarile statutului, sigur ca atunci ai semne de intrebare. Eu am reactionat cand am vazut ce se intampla. Tarziu ... Nici eu nu m-am asteptat sa fie atat de succesive si multe incalcarile. Ele s-au succedat foarte rapid.

Ce e rau e ca vara trecuta s-a ajuns nu numai la incalcarea grava a statutului, dar si a valorilor de baza pe care e constituit PNL de la inceput, valorile proocidentale ale PNL.Conducatori buni pentru PNL exista

Cine ar trebui sa conduca PNL pentru redresare?

Mi-e greu sa spun un singur nume. Calin Popescu Tariceanu poate fi un nume. Poate si altii. Eu nu mi-am propus sa ocup o functie. Dar conducatori buni exista.

Si de ce nu incearca aceste persoane sa inchege o alternativa reala?

Noi discutam intre noi. Avem sprijinul declarat al mai multor membri PNL din intreaga tara. Dar scopul este sa incercam, incet-incet, sa readucem partidul pe linia valorilor prooccidentale si traditionale. Nu e simplu si cere timp. O sa vina un moment in care aceste lucruri vor fi mult mai vizibile.Nu vad un risc sa se rupa USL

Credeti ca exista un risc de ruptura in USL?

Nu il vad in acest moment. Dimpotriva, cred ca in momentul de fata, micile frecursuri au aparut din alte motive. Dar nu cred ca sunt pe calea unei rupturi. Si nici nu cred ca ar fi bine. Romania are nevoie de stabilitate politica pentru a asigura stabilitatea guvernarii care sa incurajeze mediul de afaceri.

A fost rau ce s-a intamplat pentru mediul de afaceri anul trecut, foarte multi investitori s-au speriat, au amanat, investitiile au ramas in asteptare, reactiile au fost imediate si de lunga durtata, de suferit are toata tara daca Romania nu are o crestere economica care sa asigure un plus de venituri oamenilor.S-a speculat faptul ca intrarea in PNL a d-lor Frunzaverde si Stanisoara ar fi o batatorire a drumului PNL catre PPE. Ati fi de acord cu o astfel de miscare?

Eu sunt un om de dreapta. Majoritatea partidelor liberale din UE sunt de stanga sau centru stanga. PNL in principiu a fost de centru dreapta, dreapta. Azi e perceput altfel chiar de electorat. E perceput mai la stanga. Parerea mea este ca PNL ar putea face parte din PPE, dar nu cred ca astazi poate fi primit in PPE cu un conducator ca Crin Antonescu, indiferent cati Stanisoara sau altii ar veni in PNL.Spuneti ca PNL a derapat nu numai antioccidental, ci si spre stanga?

In perceptia publica e un pic la stanga. Iar dl. Antonescu degeaba spune ca este de dreapta, cred ca singura treaba care il caracterizeaza e ca atunci cand se uita la harta Romaniei, se uita in dreapta Romaniei prea mult.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10785 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
47 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Chiliman a pierdut contactul cu realitatea: CA este liderul auten

-tic al unei formatii bete de putere si flamanda de merite. Faptul ca intruneste unanimitate il defineste ca lider, iar faptul ca reprezinta functia liberala este o intamplare. In politica autohtona unica miza recunoscuta este cea a puterii absolute; ca si linistea profunda atribuita celui mai de succes ex premier. Cercul echilibrului, asociat societatii romanesti, a fost de la inceput proiectat patrat si realizat cu materiale, deseuri refolosibile; produce exact ce trebuie: lideri de carton, gasti la purtator, ideologia interesului personal.

 

PNL nu inseamna Crin Antonescu!

Si nici invers. Politica pumnului in gura nu va mai tine mult. Istoria ne-a demonstrat de multe ori ca asuprirea nu are viata lunga si la un moment dat vor si unii care se vor razvrati si care vor aduna in jurul lor si pe ceilalti care au aceeasi parere dar nu au curajul necesar sa actioneze. In momentele de haos se nasc adevaratii lideri, iar asta nu poate fi decat un lucru bun. Un lider nu e acela care indeparteaza, marginalizeaza si distruge pe cei care i-au oferit ajutor. Sunt curioasa ce se va intampla cu acei oportunisti de pe langa Antonescu, acei mercenari din PNL, care la fel ca si Crin urmaresc doar interesele personale. Desi la Congres a iesit cu o majoritate absoluta, stabilitatea este foarte fragila, pentru ca sprijinul este dat de cei cu interese personale si nu de cei care urmaresc valori si principii. Asadar, domule Chiliman, mult succes si abi astept debarcarea lui Crin Antonescu!

 
 

 

PNL,incotro?

Dupa unii liberalii vor migra spre PDL cu toate ca deocamdata fenomenul este invers,dupa altii va deveni un partid de stanga(???).Un lucru este cert,sub conducerea lui Crin Antonescu PNL a obtinut cele mai bune rezultate,lucru care nu convine multora din interiorul partidului cat si din afara lui.Dl Chiliman este unul dintre nemultumitii din interiorul partidului.Oricum ar fi facut si orice ar face Antonescu,Chiliman ramane un nemultumit si un razvratit permanent,lucru care sper ca nu va influenta unitatea si viitorul PNL.

care sunt rezultatele PNL !?

ca au reusit sa se puna unii de-ai lor in demnitati publice ????

Ce au facut liberalii bun pentru Romania ?

Portocalia Ioana Ene Dogioiu se uita-n gura lui..

Chiliman, a inceput sa lucreze pt PNL!
Am trait sa o vad si pe asta!

Dictatura ???

Din 90 traim in DICTATURA SECURISTA INTERLOPA .

Toti snteti "PLEAVA" societati....ati distrus absolut totul ce au construit comunisti....

Rekinii Interlopi din asa spusa politica se cred inca stapani Romaniei.

Daca Romania ar recupera toti banii jefuiti de clanurile interlope politice ar achita toate datoriile externesi nu ar mai fi nevoie de disponibilizari.
Traiasca Republica Securista Interlopa Dictatoriala Sclava Romania .

 

 

 

.

Antonescu nu stie sa-si aleaga nici prietenii si nici adversarii ! Chiliman si Tariceanu, ii vor freca ridichea, dincolo de majoritatea pe care conteaza in acest moment !

Problemele lui antonescu

A fost repetent
A facut o alianta cu neo-comunistii
este vasalul lui felix-turnatoru
A schimbat oameni inteligenti si a adus supusii sai doar pentru a se mentine in functie
Nu va ajunge presedintele Romaniei-eate antioccident,deci anti democratie.

Care democratie?

Unde ai vazut tu democratie, mai istetule? Nici nu stii ce inseamna aia.

porumbacul Crin e un fost sekurist notoriu...

cum sa fie apropiat de valori occidentale? poate apropiat de valorile lui ilici-kgb si Putin!!!....Crin ne vrea membri vasali in CSI, adica sclavii Rusiei contra spaga pt el!

Ioana Ene e bulversata total! I-a aruncat Chiliman

...in fata o dilema iar acum nu stie pe ce parte se afla acesta. Oare Ioana Ene intelege care-i dreapta si care-i stinga in politica romaneasca? Atita timp cit isi ia tainul de la casieria din Modrogan nu are de ce sa-si bata capul cu ideologia politica. Ca, deh, PDL-ul ei ieri batea la portile Internationalei Socialiste, azi e bun in PE ca ii sustine pe popularii europeni, dar ofertele lor dupa ce partidul s-a facut praf la ultimele alegeri, numai masuri de dreapta nu anunta pentru a-si recuceri votantii. Cu minciuni, populisme si demagogii, caci cu altceva nu sint in stare.

D-nule Chiliman, va-nteleg nemultumirea, punetii lui Antonescu la o

...mana PAE, si la o mana FAN, poate asa nu v-a mai confunda stanga cu dreapta.

 

Partidul National Liberal trebuie sa isi revina

Este de neacceptat faptul ca opinii precum cele ale domnului Chiliman sunt minoritare in acest partid condus in mod discretionar de Antonescu. Sub conducerea acestuia partidul s-a indepartat foarte mult de dreapta, ajungand sa se confunde cu socialistii. Nationalismul si atitudinea anti-occidentala a liderului liberal imi amintesc de Vadim.

Mie imi amintesc de hitler, prietene Alin

Am zis.

Si totusi , actuala politica a lui Antonescu si a PNL

Au fost consfintite la recentul Congres . Daca aveau ceva de spus , spuneau acolo si mai multi .
De frica insa sa nu cumva sa piarda ciolanul guvernarii , au taut toti din gura .
Ce o sa fie intr-un final !?
La un moment dat or sa dezerteze din PNL si or sa migreze la PDL . Pe functii de vicepresedinti , ca ma-sa i-a facut mereu sefi .
Iar PDL o sa-si sacrifice membrii vechi ca sa primeasca venetici si poate chiar sa-si re-primeasca dezertorii aia care au nenorocit prin ce au facut ei in 2012 Romania .

Si asta nu imi convine .
Ii cunosc deja si prevad ce se va intampla .

PNL este acum la guvernare dar a aratat ce .... are in el .

Iar lumea ii voteaza !

 

Lumea voteaza IMAGINEA partidelor de la televizor

Acolo se fac si se desfac toate.
Ai televizorul, ai puterea.
La televizor cel mai mare excroc poate fi albit si prezentat ca salvatorul natiunii si votat cu 99% si invers. Asta-i adevarul, daca nu-l intelegem vom continua mereu sa ne intrebam de ce societatea s-a distorsionat asa de mult. Si atentie! asta nu se intampla doar in Romania, numai ca la noi fenomenul s-a exacerbat.

Radu Moraru a fost alaturi de Basescu si PDL

- intelegand prin PDL mai ales BOC - si acestia l-au tradat lasandu-l sa intre in faliment .

Deci se poate spune ca si-au facut-o cu mana lor .
Toti jurnalistii care i-au sustinut au facut-o din entuziasm si s-au ales cu pagube , cu necazuri si pierderea locurilor de munca .
PDL si Basescu nu au miscat un deget pentru oamenii lor .
Asta e realitatea -- va place sau nu .
Si nu o spun decat ca o constatare , am o mare dezamagire .

@ Dyana / ptr.bidonu* gol

In ultimile luni natura te-a inzestrat cu paranoia,Dr-ii
au incercat la Socola imposibilul..totul e mult mai grav
nimic nu mai ajuta..camashile de fortza,dushii f.reci
shi cit mai putzine ..fumate ..poate te vor transfera la
Spitalul nr.9...acolo te putem "vopsi" cu KKo-lit..!!?

 

 

Omul lui Basescu

Chiliman este tipul fanariotului parvenit cu aere de aristocrat. A tacut malc cand putea sa vorbeasca la Congres. Acum face valuri iar. E tocmit de Basescu sa distruga unitatea PNL si implicit a USL.

Cat despre migrarea spre PDL, cine nai.ba se indreapta singur spre cimitir cand poate sa se indrepte spre lumina?

@multimax

- pai daca voia "sa distruga unitatea PNL" pus de base , vorbea la congres !

E veche tema basista!

Cine nu e cu noi e impotriva, cine e impotriva e basist. Nu mai tine nici macar la public treaba asta. A fost o manipulare care a tinut putin dar acum nu mai are rost. Antonescu si voi cei care il sustineti ar trebui sa aveti grija ca PNL sa fie partidul de dreapta puternic si acea crestere cu care va tot laudati sa ramana. Noi ceilalti cu siguranta lucram la lucrul asta, doar pentru ca noi credem in valorile liberale si nu pentru interese personale. Asadar urmeaza europarlamentarele, unde mai mult ca sigur se va merge separat, atunci vom putea vedea cat de mult a crescut PNL si daca dupa acele alegeri USL mai exista. Uniunea se va rupe mai devreme de 2016 asa ca ati face bine ca PNL sa iasa asa cum a intrat in aceasta alianta, curat si cu fruntea sus!

Domnule Chiliman,nu mai fa valuri si pleaca linistit la cei pentru

care ai lucrat in ultimii ani,poate mai prinzi si tu,din coliva !!!!....acushi, vine simbata si ramai pe afara !

 

este..este

Pai Chiliman este acolo unde a fost in ultimii 8 ani, adica langa cetatenii Sectorului 1. Adica acolo unde a castigat si Antonescu un mandat de Senator, dar pe unde nu a mai trecut in urmatorii 4 ani.

Chiliman a devenit dintr-un mare pn-list......

.....,dintr-un un politician de valoare,orbit de antipatia pur personala fata de Antonescu,un 'Gigi-contra' de doi bani.Si pe deasupra ii mai trage si cu ineptiile propagandei mincinoase basiste,cu gaselnita :'cu orientare spre est'?!!!adica daca nu esti cu Basescu esti impotriva Occidentului;de fapt o noua minareala a aceleeasi propagande care vrea sa inoculeze Occidentului in mod mincinos 'frica de ceilalti'.O metoda bolsevico-securista.Nu conteaza ca aceste minciuni fac rau Romaniei.Chiliman sustinid asemenea prosti se compromite grav politic.El se afla in grava eroare nu conducerea actuala a Pnl.

 

...

Problema nu s epune asa. Ca daca esti impotriva lui Basescu esti anti occidental. Dar poti fi catalogat astfel cand incepi sa faci declaratii negative la adresa unor mari lideri europeni, cum nu demult a facut Antonescu. Deci cred ca Andrei Chiliman are toate motivele sa-l numeasca pe Antonescu anti occidental.

Draga Ghilotina

Radu Moraru a luat ceea ce se numeste in limbajul comun, tzeapa. A dat vrabia din mana pe cioara de pe gard. Fiindca nu putea fi dat afara pur si simplu, fenomenul Nasul avand oarece notorietate, s-a inventat alt sistem. I s-a propus ceva mult mai mare, mizandu-se pe orgoliul si dorinta de sefie a fiecarui roman. RM a muscat momeala, a ajuns director general la un post de carton, 10tv, controlat de altii, care altii l-au falimentat urgent si uite asa, dupa o reteta binestiuta de toti, mai putin de RM, a fost scos pe tusa. Devenise foarte deranjant.

Ceva asemanator s-a intamplat cu DDDirect. Fiindca PP-DD e perceput acum ca principalul partid de opozitie, necontrolabil, trebuia sa i se taie microfonul. Si uite asa a fost inchis OTV-ul, mizandu-se pe lipsa de reactie a societatii la inchiderea unui post "manelizat". Si societatea a tacut. Culmea ca nici ziaristii n-au facut scandal, ba unii s-au bucurat de raul altuia, fara sa stie ca le va veni randul. Cred ca se poate imagina cate procente avea PP-DD daca OTV-ul facea scandal in fiecare seara si manca audienta Televizorului 3. Se ducea spre 30%. Ori un partid de opozitie cu 30%, cu televiziune si limbarita cat incape era cosmar curat. Asa ca s-a gasit o solutie radicala, OTV out iar in fruntea PDL a fost pus un USL-ist soft.
Am spus mai demult ca s-ar putea sa avem primul parlament fara opozitie. Daca migratia va continua si Blaga va iesi presedinte opozitia va fi practic anihilata complet. Ne vom intoarce de unde am plecat in urma cu 23 de ani.

 

@ Dyana

Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti. Daca noua televiziune Nasul TV in 8 luni si jumatate a reusit, cu tot blocajul unor cablisti, sa aiba atata audienta cat sa intre pe lista must-carry, nu cred ca este o teapa, ci un succes. Audienta Nasul TV este in continua crestere. Mai nou, cablistul RCS&RDS - refractar televiziunii Nasul TV, evident dintr-o comanda politica, - a fost somat de catre CNA sa inscrie televiziunea Nasul TV in grila sa de programe, conform legii audoivizualului.
Nu vad nicio asemanare posibila cu postul TV al lui DD care a fost sanctionat pentru incalcarea legii si neplata amenzilor.
Mai documentati-va, draga Dyana !

Draga Val , Diana are dreptate

Domnia sa a expus pe indelete ce s-a intamplat ,
care au fost "aranjamentele" in societatea romaneasca , cum s-au facut ele .

Faptul ca ulterior Dl Radu Moraru si-a revenit ... nu inseamna ca Diana nu are dreptate .
L-am prins odata pe Dan Diaconescu zicand ca va emite si el tot pe internet si ca are in proiect un programn interactiv ... ceva interesant ... vorbeau ei de niste plaforme perfect posibile .

Eu sunt pentru libertatea de exprimare .
Faptul ca la antena 3 se spun numai prostii si se face manipulare putea fi usor contracarat de Boc sau de Bassescu .
Nu au facut-o ... platim noi .

Nu a adus(in pnl) anul ce...

va adus ...varanul!!!iliescu isi rade in ...cioc!!!mijeste si "buldogul",ca don'cacarau le are cu "drogul"!!!

 

Deci ca sa inteleg!!

Domnului Chiliman nu-i place atitudine dura,dictatoriala in care conduce Antonescu,si anumite devieri si incalcari ale PNL.
"Ce e rau e ca vara trecuta s-a ajuns nu numai la incalcarea grava a statutului, dar si a valorilor de baza pe care e constituit PNL de la inceput, valorile proocidentale ale PNL" spune dinsul.
De asemenra adauga:"Am propus la ultimul congres cateva amendamente, respinse pe banda rulanta, care ar fi facut din PNL nu numai un partid extrem de democratic si deschis, ci si unul care sa poata reactiona mai usor la astfel de derapaje."Domnul Chiliman nu este PNL-ul ci doar un membru,care trebuie sa accepte si respecte hotaririle majoritatii.Se pare ca tot ce-a propus a fost respins.Nemultumirile lui Chiliman sunt probleme ce tin de "bucataria" interna a PNL.Deci ,daca nu-i convine de conducatorul ales la Conventie si mai si strimba din nas acuzind derapaje ideologice n-are decit 2 solutii.Ori pleaca din PNL,treaba lui unde,ori sta acolo si tace respectind hotaririle majoritatii.Dar faptul ca a ramas in PNL,critind pozitia partidului si exprimindu-si nemultumirile personale pe la ziaristi prin colturi denota o lipsa de vericalitate.Problemele personale se rezolva in interiorul partidului unde poate avea loc o dezbatere pro si contra si nu in fata mass-mediei.Acum probabil o sa urmeze o declaratie de presa a lui Antonescu si uite asa o problema interna devine una de interes national.Si asta o sa dauneze si imaginii Partidului si imaginiiUSLin plan national.

 

dar domnului Chiliman ii place

infratirea cu partidul securistului Voiculescu ?
Ii plac banii oierlui Becali ?
Ii place atasarea partidului la politica si interesele PSD-ului ?

Apropo : ce politica liberala a facut PNl-ul la putere sau in opozitie find ? Nu-i vorba oare doar de politica unor grupuri de interese, care politica nu l-a deranjat deloc pana aacum pe dl Chiliman ? Acum il deranjeaza seful nu ceea ce se-ntampla cu adevarat in partidul lui.
E bine ca dl Chiliman ia pozitie in cateva probleme, dar e putin si e tarziu pentru cineva care a participat la drumul pe care PNL l-a strabatut .

Senior,

Ce treaba are Chiliman cu Voiculescu sau cu Berbecali? Nu el este cel care i-a adus, e tot Antonescu. Si tot Antonescu se bucura de privilegiile aduse de ei, cu pretul distrugerii PNL-ului. Chiliman nu poate fi decat felicitat ca are coloana vertebrala si este condus de principii si nu de interese!

EST si v(EST)

S-au inversat polii.Estul a devenit vest si invers.Busola nu mai indica ca in trecut.

 

Pionul Otravit...

Andrei Ioan Chiliman provine - la fel ca si ceilalti asa-zisi liberali corconiti sub aripa disidenta PNL-AT, din fosta nomenclatura comunista corcita. Daca azi, pe scena politica se afla o Alianta de Partide care domina covarsitor fosta Putere Basista, se gasesc oameni din interior care sa-i submineza unitatea, e clar ca acei oameni nu sunt cu sufletul alaturi de cei care formeaza actualmente USL. Chiar daca Crin Antonescu sau Victor Ponta nu sunt cei mai charismatici lideri, ei sunt sustinuti de un curent puternic de simpatie fata de USL caruia nu i se poate opune decat un mare dig de antipatie pe care fosta Putere Basista incearca sa-l construiasca din orice numai sa fie oprit USL-ul. Andrei Ioan Chiliman este folosit de catre basisti in campania de zgariat peretii USL.

 

Nu d-le Chiliman,

dvs nu alergati dupa functii, pozitii si locuri pe liste, dvs alergati si inca repede de tot dupa gologani, fara preferinte, pot fi lei, euro sau dolari asta nu va intereseaza, numai sa vina cit mai multi in buzunarele "mariei voastre". Sa nu uitam sustinerea clanurilor de rromi care construiesc ilegal si care cotizeaza gras in conturile dvs, si deasemeni sa nu uitam sustinerea electorala a acestora fata de dvs, sa nu uitam clanul Onoriu care este foarte numeros si care va sustine de fiecare data electoral si financiar. Rusine dle Chiliman, rusine sa va fie fata de cei care au avut incredere in dvs, iar dvs le-ati inselat asteptarile

 

Partidul balama

Chiliman a ramas incremenit in proiectul falimentar al lui Patriciu: partidul balama de 7~8% care sa se alipeasca la orice guvernare si sa ciuguleasca fara efort beneficii prin sefii lui! Chiliman vede ca restul pana la 25~30% apartine politicii lui Antonescu si a echipei lui,in care el nu are loc si atunci vine cu niste absurditati basesciene despre stangismul lui Antonescu! Adica fostul socialist Basescu este mai de dreapta decat Antonescu,liberal de 22 de ani. Sau in PPE nu are loc Antonescu,dar au loc Udrea si Orban!Chiliman face un joc penibil facand pe persecutatul intr-un partid in care a putut sa critice si inainte si dupa un congres care l-a situat complect in afara programului partidului. Macar Tariceanu si Orban au criticat inainte ,dar tac dupa,iar cand liberali cum e Quintus sau campeanu iti dau girul,devi deja penibil sa fi "contra"! De fapt Chiliman isi doreste sa fie dat afata ca sa se poata duce primar la MRU= Base si la mafia lui imobiliara! Poate ar fi timpul ca justitia sa se ocupe de el si de Moisescu si sa scape PNL de un tradator lacom!

nu e chiar asa

Atacurile aduse la adresa lui Chiliman sunt josnice. Daca are curaj sa iasa si sa-si spuna parerea despre Antonescu si conducerea PNL este imediat criticat. Din nefericire pentru Antonescu, Chiliman chiar are dreptate, iar slugile lui Crin isi vor da seama in timp cat au gresit.

Sa se refaca alegerile!

Democratia din capul 'occidental' al lui Chiliman si al altora ca el este ca 'adevarul" lor este mai adevarat decat al altora ,chiar daca acestia reprezinta majoritatea zdrobitoare! Iar acesta majoriitate ar fi ori corupta,ori fortata ,ori obtinuta prin furaciune ceea ce este o jignire de netolerat a colegilor sai!Ma intreb cum ar reactiona Chiliman daca un membru oarecare din organizatia S1 ar iesi periodic,de obicei prin intermediul mass-mediei inamice,si l-ar contra in privinta modului cum ia deciziile in primarie. Mai mult daca ar insista ca stie el ca fura ,dar fara dovezi ,la fel cum face Chiliman cu anti-occidentalismul lui Antonescu! Iar de criticat este normal sa fie criticat atat timp cat el vorbeste impotriva programului si leaderilor partidului din care face parte ,fara nicio dovada palpabila, ci numai din umori personale.Si totusi sunt convins ca are o agenda personala care tine si de faptul ca reabiliteaza blocuri cel mai scum din Bucuresti!Si asta e dovedit.

Nu e problema ca isi spune parerea

Ci ca si-o spune cu niste minciuni inventate de gasca Basescu, adica gogorita cu est si vest. Daca nu esti cu Basescu esti spre est? Dar de cand e Basescu marele democrat occidental? De cand zice el ca e asa si noi trebuie sa-l credem? Uite ca nu e asa. Eu zic ca Antonescu e foarte occidental si Basescu e asiatic de-a dreptul.
Ati luat o bataie crunta la alegeri si tot nu v-ati saturat. In loc sa va ocupati sa va reveniti, insistati pe cartea asta pierzatoare si va afundati mai adanc in mocirla.

Antonescu se promoveaza doar pe sine

Cine crede ca Antonescu are vreun plan bine pus la punct de a promova valorile pro occidentale, de a ridica nivelul de trai si Romania la un nivel superior in UE ... se inseala amarnic. Antonescu este mult mai rau decat Basescu, iar daca acesta ajunge presedinte ... ne-am ingropat de tot.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor