Chiliman: Antonescu are reflexe bolsevice. Nu eu am tradat valorile liberale!

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 10:39
5171 citiri
Chiliman: Antonescu are reflexe bolsevice. Nu eu am tradat valorile liberale!
Foto: Romania LIbera

Liberalul Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, considera ca actualul presedinte al partidului, Crin Antonescu, are reflexe bolsevice si a terfelit imaginea PNL. In schimb, Calin Popescu Tariceanu este persoana cea mai potrivita pentru a prelua sefia partidului.

Intr-un interviu acordat pentru RTV.net, acesta spune ca provocarea lansata de Crin Antonescu la adresa sa (Congresul sa aleaga intre ei), este "un reflex bolsevic" al liderului PNL.

"Toti cei care incearca sa i se opuna sau care au alte idei, nu sunt de acord cu anumite lucruri pe care le face dansul, si subliniez 'dansul', trebuie eliminati. Aveau comunistii o vorba inainte: 'Cine nu e cu noi, e impotriva noastra'. Cei care erau impotriva comunistilor erau eliminati, intr-un mod sau altul. Eu cred ca intr-un partid democratic este loc si pentru mine, si pentru domnul Antonescu", a declarat Chiliman.

"In politica lipsa unui raspuns poate fi chiar ea un raspuns"

Primarul Sectorului 1 spune ca nu se teme de excluderea din partid si explica de ce este nemultumit de Crin Antonescu, in ciuda performantelor obtinute la ultimele alegeri.

"Prima mea suparare a aparut in momentul in care Crin Antonescu a luat pur si simplu functia de presedinte interimar, iar presedintele pe care l-a lasat interimar la PNL a semnat un document prin care era, de principiu, de acord cu desfiintarea unor institutii de baza ale statului de drept, democratic, cum sunt Curtea Constitutionala, Agentia Nationala de Integritate, Directia Nationala Anticoruptie si atunci eu am indraznit sa trimit o scrisoare conducerii partidului prin care am intrebat daca e de acord cu acest document semnat de presedintele interimar al partidului sau nu. N-am primit niciun raspuns nici pana astazi. Or in politica lipsa unui raspuns poate fi chiar ea un raspuns. (...)

L-am tradat pe Antonescu? Pai Antonescu este un cetatean ce ocupa temporar o functie de conducere in PNL, de presedinte. Nu el e partidul. Pe vremea lui Ludovic XIV a existat o butada care spunea 'L'etat c'est moi!', 'Statul sunt eu'. PNL nu e Antonescu, nu e identic cu Antonescu, iar Antonescu nu e PNL-ul. PNL-ul e facut din foarte multi oameni care s-au inscris in partid crezand, in marea lor majoritate, in valorile si principiile liberalismului si in principiile occidentale spre care ar trebuie sa se duca Romania.

Aici este o mare problema, problema pe care nu o am eu; este un alt reflex totalitar, tot de sorginte bolsevica pe care il are presedintele partidului. Cred ca problema tradarii valorilor liberale nu e la mine, eu nu ma simt absolut deloc un tradator", a declarat Andrei Chiliman.

Acesta nu s-a ferit sa il ironizeze pe Crin Antonescu.

"Daca vreti e ca in Caragiale: 'Iubesc tradarea, dar nu-i iubesc pe tradatori'. Eu ma intreb ce figura dezgustata trebuie sa aiba Crin Antonescu cand da mana cu Sorina Placinta sau Sorin Frunzaverde, care fac parte dintr-un grup de tradatori. Au tradat un partid si au venit la dansul. Nu-i iubeste deloc ca tradatori...", a comentat primarul liberal.

Rolul lui Tariceanu e de presedinte PNL

In ceea ce il priveste pe Calin Popescu Tariceanu, acesta crede ca "rolul lui Calin Tariceanu este de presedinte al Partidului National-Liberal, este un om care ar reda imaginea de partid prooccidental a PNL, imagine terfelita complet in 2012 de actiunile si diversele declaratii facute de Crin Antonescu".

"Perceptia de partid antioccidental porneste de la perceperea lui Crin Antonescu ca cel mai antioccidental lider de partid din Romania. Astea nu sunt vorbele mele. Daca va duceti si vedeti ce si cum vorbesc cei de afara o sa va lamuriti ca am dreptate", a mai adaugat el.

In context, Chiliman s-a referit si la acordul semnat de Victor Ponta cu Traian Basescu.

"Domnul Ponta a semnat un document cu presedintele tarii, document ce a fost cerut de Occident ca o garantie a stabilitatii politice in Romania. Domnul Antonescu a participat la semnarea documentului. Pus in fata evidentei a spus ca nu a participat, apoi a recunoscut ca a participat si pe urma a inceput sa trateze documentul ala de caraghios. Un document de o importanta extrem de mare ce garanteaza stabilitate politica in Romania e tratat de domnul Antonescu de caraghios. Aici avem din nou de-a face cu aceeasi atitudine antioccidentala", a declarat Chiliman.

"Cine vrea sa desfiinteze ANI si DNA vrea raul Romaniei"

Cat despre Gigi Becali, unul dintre cei mai mediatizati liberali, Andrei Chiliman spune ca acesta, dar si Sorin Rosca Stanescu, sunt "accidente in istoria lunga a PNL".

"Amandoi au propus desfiintarea ANI. Ii pun o intrebare noua domnului Antonescu, dar care se leaga de cea din vara: Chiar e de acord cu desfiintarea ANI? Agentia face parte din instrumentele imaginate de Uniunea Europeana pentru o tara in care exista coruptie la un anumit nivel pentru aducerea sub control a coruptiei din zona politica si de administratie. ANI si DNA sunt institutii necesare pentru o tara ca Romania.

Or tu vrei sa desfiintezi Agentia Nationala de Integritate pentru ca se uita in averea ta. Sau ti-e rusine cu averea ta ca ai facut-o Dumnezeu stie cum si nu vrei sa se afle sau stai cu capul sus ca tot ce-i acolo e corect dobandit. (...)

Cred ca ar trebui intarit si DNA-ul chiar daca o sa spuna lumea ca a innebunit Chiliman. Eu am fost chemat la DNA, am dat declaratii, am fost chemat si intr-o campanie electorala in 2008. M-am dus pentru ca nu am nimic de ascuns si cred ca DNA trebuie sa aiba informatiile de care are nevoie. Cine vrea sa desfiinteze aceste institutii vrea raul Romaniei", considera Andrei Chiliman.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Chiliman Crin Antonescu bolsevic, #Chiliman Antonescu valori liberale, #congres Chiliman Antonescu, #Chiliman Tariceanu presedinte PNL , #PNL