PNL Sector 6, alaturi de penelistii din vest: Chiliman greseste, Antonescu are dreptate

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 17:09
2384 citiri
PNL Sector 6, alaturi de penelistii din vest: Chiliman greseste, Antonescu are dreptate

Filiala PNL Sector 6 se alatura demersului initiat vineri de filialele PNL Timis, Hunedoara, Arad si Caras - Severin in vederea sustinerii lui Crin Antonescu si delimitarii de criticile lansate de Andrei Chiliman la adresa presedintelui PNL si a "orientarii actuale a partidului.

Intr-un comunicat remis Ziare.com sub semnatura presedintelui acestei filiale, primarul Sectorului 6, Rares Manescu, se mai precizeaza ca "pozitia d-lui Andrei Chiliman, referitoare la modul in care s-a implicat PNL in demersul de suspendare a Presedintelui Romaniei din vara anului 2012, este una gresita".

Liberalii din Sectorul 6 doresc sa "intareasca" atitudinea PNL in cadrul demersului privind suspendarea presedintelui Romaniei din vara anului 2012.

"PNL sector 6 a sustinut demersul mai sus mentionat si consideram ca presedintele PNL, Crin Antonescu, a actionat corect, fiind in deplina consonanta cu vointa populara exprimata public asupra acestui subiect.

Dimpotriva, o atitudine pasiva a PNL in aceasta problema ar fi constituit o incalcare grava a principiilor democratice privind statul de drept, principii care fac parte din filonul ideologic al PNL", se mai arata in comunicatul citat.

Rares Manescu mai atrage atentia asupra faptului ca liberalismul inseamna exprimarea neingradita a opiniilor si optiunilor, promovarea valorilor democratice, dar acest lucru trebuie facut mai intai in interiorul partidului, nu in public.

"In aceste conditii, opinam ca orice parere trebuie exprimata mai intai in interiorul forurilor statutare ale partidului si ulterior validata prin vot de acestea", se arata in incheierea comunicatului citat.

Sefii PNL din Timis, Hunedoara, Caras-Severin si Arad, respectiv Nicolae Robu, Mircea Molot, Marcel Vela si Ioan Cristina, au aratat, intr-un comunicat remis vineri ,ca nu exista temei pentru acuzatiile pe care i le-a adus Andrei Chiliman lui Crin Antonescu.

Sefii PNL din judetele de vest: Chiliman sa inceteze atacul la Antonescu

Ei considera ca Andrei Chiliman a fost "profund incorect fata de PNL" atunci cand l-a atacat pe seful partidului.

In replica, Andrei Chiliman a facut vineri un apel la colegii sai de partid care au "mintea limpede" sa nu se lase influentati de manipularile de factura bolsevica ale lui Crin Antonescu, deoarece un partid subordonat toanelor unui singur om este un partid care merge spre dezastru.

Chiliman: Liberalii cu mintea limpede sa nu cada in capcana bolsevica a lui Antonescu

C.B.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com