Sefii PNL din judetele de vest: Chiliman sa inceteze atacul la Antonescu (Video)

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 19:11
2428 citiri
Sefii PNL din judetele de vest: Chiliman sa inceteze atacul la Antonescu (Video)

Andrei Chiliman a fost "profund incorect fata de PNL" atunci cand l-a atacat pe seful partidului, spun sefii organizatiilor PNL din vestul tarii, acestia precizand ca edilul sectorului 1 s-a pozitionat alaturi de adversarii partidului.

Astfel, sefii PNL din Timis, Hunedoara, Caras-Severin si Arad, respectiv Nicolae Robu, Mircea Molot, Marcel Vela si Ioan Cristina, declara intr-un comunicat remis vineri ca nu exista temei pentru acuzatiile pe care i le-a adus Chiliman lui Antonescu.

"Constatand persistenta domnului Andrei Chiliman, primar al Sectorului 1 Bucuresti, in declaratii publice extrem de grave la adresa presedintelui PNL, Crin Antonescu, si a orientarii actuale a PNL, noi, presedintii filialelor PNL din Regiunea Vest, facem urmatoarele precizari:

Nu exista niciun temei real ca cineva sa poata acuza presedintele Crin Antonescu, respectiv PNL sub conducerea sa, de conduita nedemocratica, anti-europeana, anti-americana, de nerespectarea statului de drept, de abatere de la linia traditionala de dreapta si centru-dreapta a partidului, respectiv de apropiere pro-orientala si de deviationism spre stanga.

Dimpotriva, in toate dezbaterile si deliberarile din forurile interne ale partidului, ca si in manifestarile din spatiul public, presedintele Crin Antonescu si PNL au dat dovada de consecventa in aderarea la valorile democratiei de tip occidental si implicarea activa in apararea acestora in Romania, in preocuparea pentru consolidarea pozitiei Romaniei in Uniunea Europeana si NATO si manifestarea sa demna alaturi de parteneri, respectiv in promovarea principiilor politice de dreapta si centru-dreapta", se arata in document.

Chiliman: Antonescu are reflexe bolsevice. Nu eu am tradat valorile liberale!

Cei patru sefi locali ai PNL ii amintesc lui Chiliman ca toate deciziile pe care el le critica au fost aprobate de forurile statutare ale partidului.

"Toate deciziile pe care domnul Chiliman le imputa presedintelui Crin Antonescu au fost luate sau cel putin validate si sustinute de catre forurile statutare ale PNL, unele chiar la nivel de Congres. Noi, semnatarii acestui comunicat, alaturi de colegii nostri din forurile de decizie ale organizatiilor pe care le reprezentam, le-am asumat si le asumam in continuare. De altfel, rezultatele obtinute de PNL in alegerile locale si in alegerile parlamentare, care au readus PNL in postura de partid de prim rang al Romaniei, arata incontestabil ca toate aceste decizii au fost corecte si benefice pentru partid.

Implicarea PNL in suspendarea presedintelui Traian Basescu din luna iulie a anului trecut, mult hulita de catre domnul Chiliman, a fost nu un act impotriva ordinii si statului de drept din Romania, cum o califica primarul Chiliman, ci tocmai un demers democratic, constitutional, pentru salvarea ordinii si statului de drept, alterate de catre presedintele Traian Basescu", scriu liberalii.

Andrei Chiliman, "profund incorect" fata de partid si alaturi de adversarii partidului

Ei opineaza ca primarul sectorului 1 din Capitala se comporta "profund incorect" fata de partid.

"Noi, semnatarii acestui comunicat, militam pentru dreptul oricarui membru PNL la propriile perceptii si opinii cu privire la orice subiect. Acestea, insa, atunci cand sunt de natura sa aduca prejudicii partidului prin exprimarea in spatiul public, trebuie sustinute exclusiv in forurile interne ale partidului. Domnul Chiliman ar fi avut si are aceasta posibilitate la nivelul organizatiei de sector din care face parte, al celei de municipiu Bucuresti sau la nivel national in Liga Alesilor Locali, in Delegatia Permanenta sau la Congres. Modul in care s-a exprimat in mod public este, in opinia noastra, profund incorect fata de PNL si il pozitioneaza pe domnul Chiliman alaturi de adversarii partidului", explica sefii PNL din Banat.

"Este evident ca perspectiva ca Romania sa il aiba in viitorul apropiat drept presedinte pe domnul Crin Antonescu, un liberal autentic, care ar milita pentru o Romanie integrata cu demnitate in Uniunea Europeana si NATO, nu este chiar visul tuturor fortelor politice din tara si din afara ei. Asta, probabil, explica lupta disperata a unora pentru discreditarea presedintelui PNL si a PNL insusi. Din aceste motive, cerem colegilor nostri de partid incetarea imediata a oricarui atac nestatutar si incorect la adresa presedintelui Crin Antonescu si a Partidului National Liberal", se mai arata in comunicat.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, spune intr-un interviu ca rolul lui Calin Popescu Tariceanu este "de presedinte al PNL" si ca ar face foarte bine formatiunii daca ar reveni in fruntea lui. Chiliman mai sustine ca nu este singurul nemultumit in PNL si ca nemultumirile vor iesi la lumina dupa congres.

Citește și:
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, 31 ianuarie, pentru 17 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă,...