Alegeri locale 2012 Chiliman a votat cu sotia. Ar vrea doua tururi de scrutin

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 10:45
2370 citiri
Alegeri locale 2012 Chiliman a votat cu sotia. Ar vrea doua tururi de scrutin
Foto: libertatea.ro

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a votat, duminica dimineata, la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", afirmand, ulterior, ca este o eroare faptul ca primarii sunt alesi, in prezent, intr-un singur tur.

El a ajuns la sectia de votare impreuna cu sotia sa, fiind intampinat de liberalul Ludovic Orban, cu care a dat mana si cu care s-a pupat.

Dupa ce si-a exprimat optiunea, Chiliman a declarat presei ca, in opinia sa, alegerea primarilor intr-un tur este o eroare.

"Am votat pentru ca votul este in acelasi timp un drept, dar si o datorie. Daca eu n-as fi votat, n-as fi avut dreptul sa ma plang de rezultatul determinat de votul altora", a declarat candidatul.

Andrei Chiliman a subliniat importanta votului, chemandu-i pe bucuresteni si in general pe romani sa isi exprime acest drept.

Alegeri Bucuresti 2012

"Consider ca este o datorie cetateneasca. Puterea din patru in patru ani este in mana cetatenilor care au ocazia in momentul in care se voteaza au ocazia sa decida politicienii, primarii pe care ii vor. Eu consider ca votul este extrem de important si ii chem pe bucuresteni si in general pe romani sa mearga la vot pentru ca sa-si decida pe cei pe care ii vor sa-i conduca", a aratat Chiliman.

Chiliman vrea doua tururi de scrutin

Primarul Sectorului 1 si-a exprimat dezacordul in legatura cu reducerea numarului de tururi de scrutin, subliniind lipsa de reprezentativitate a candidatilor care castiga alegerile cu un procentaj mic de voturi.

"Votul de data asta este un vot intr-un singur tur si e foarte important, e un singur vot... Consider ca in acelasi timp este foarte important ca toata lumea mergand la vot sa reuseasca sa ii decida pe cei pe care ii doreste majoritatea. Eu consider ca a fost o greseala transformarea votului din doua scrutine intr-un singur tur de scrutin. Simplifica, daca vreti, anumite lucruri. Nu este o economie. Democratia trebuie sa aiba un pret.

M-as bucura sa se revina la votul in doua tururi. Trebuie ca persoana aleasa sa aiba, pana la sfarsit, puterea votului din spate. Ganditi-va ce se intampla daca intr-o localitate sunt trei candidati care au unul 21, unul 22 si unul 23%. Ce reprezentativitate are cel care castiga cu 23% in fata celorlalti doi?", a incheiat Chiliman care a adaugat ca are emotii de fiecare data cand sunt alegeri si ca va astepta rezultatele la sediul PNL din Bulevardul Nicolae Balcescu.

"Eu sper ca alegerile sa se desfasoare in mod corect, sa vina multa lume la vot si mai vorbim diseara", a spus primarul Sectorului 1.

Doamna Chiliman are emotii

Sotia lui Chiliman a declarat ca are emotii si ca spera ca sotul sa aiba succes.

"De fiecare data am emotii si ma bucur ca se implica atat de mult in munca asta, pe care cred eu ca o face foarte bine si sper sa aiba succes. Am venit de fapt cu toata familia, cu copiii...", a spus Alexandra Chiliman care a aratat ca de obicei familia primarului este matinala.

Alegeri Locale 2012

Peste 1.200 de sectii de votare s-au deschis duminica, la ora 7.00, in Bucuresti, unde sunt asteptati peste 1,8 milioane de cetateni cu drept de vot sa aleaga primarul general, primarii celor sase sectoare, consilierii generali si pe cei locali.

In Capitala sunt inscrisi in listele electorale permanente si complementare 1.805.296 de alegatori, din care 9.267 pe listele complementare, fiind cetateni cu drept de vot din Uniunea Europeana care se afla in evidentele Oficiului Roman pentru Imigrari si au domiciliul sau resedinta in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Andrei Chiliman vot, #Chiliman alegeri 2012, #Chiliman alegeri locale Bucuresti, #Chiliman doua tururi scrutin , #primar