Andrei Chiliman a intrat in PDL direct prim-vicepresedinte

Luni, 16 Iunie 2014, ora 15:10
4472 citiri
Andrei Chiliman a intrat in PDL direct prim-vicepresedinte

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost numit prim-vicepresedinte al PDL, in timp ce Vlad Moisescu este noul prim-vicepresedinte al PDL Bucuresti.

"Domnul Andrei Chiliman a fost cooptat in Biroul Permanent al PDL, acolo unde va ocupa functia de prim-vicepresedinte", a declarat presedintele democrat-liberal Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa comuna sustinuta cu edilul Sectorului 1.

IRL s-a inteles cu PDL, Chiliman se inscrie in tabara democrat-liberalilor - surse

Andrei Chiliman a declarat ca el si-a dorit unificarea dreptei inca de cand a fost exclus din PNL, iar PDL este singurul partid "capabil sa sustina" acest lucru.

"Unificarea dreptei presupune si eliminarea lucrurilor care pot sa dezbine, noi ne bucuram ca exista aceste discutii intre PDL si PNL si speram ca dupa Congresul PNL cele doua partide sa mearga impreuna mai departe sub aceeasi sigla, pentru ca este nevoie de o singura formatiune.

Personal, am ales sa vin la PDL, pentru ca PDL reprezinta ceea ce doresc eu pentru Romania si e un partid de dreapta, afiliat la PPE, care poate promova politica de dreapta pentru dezvoltarea Romaniei. Nu conteaza ce functie va ocupa Chiliman, important este ca dreapta sa fie unita", a declarat primarul Sectorului 1.

Referitor la faptul ca, astfel, ar ajunge inapoi in PNL, partidul care l-a exclus, dupa cum au sugerat jurnalistii, Chiliman a spus ca va ajunge "intr-un partid in care ajunge si PDL, un alt partid".

Andrei Chiliman va conduce ca presedinte interimar si organizatia PDL Sector 1, iar Vlad Moisescu si Lucian Duta vor fi prim-vicepresedinti ai aceleiasi organizatii.

Moisescu va fi si prim-vicepresedinte la PDL Bucuresti, in timp ce Diana Tusa va ocupa functia de vicepresedinte in cadrul aceleiasi filiale a partidului.

Chiliman si Diana Tusa, exclusi din PNL

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si deputatul Diana Tusa au fost exclusi din PNL, pe 27 mai 2013, in urma votului din Delegatia Permanenta. Ambii au fost dati afara din randul liberalilor pentru "abateri grave de la disciplina partidului".

Discutiile dintre PDL si IRL au loc in contextul in care pe partea dreapta a politicii s-a format o alianta intre democrat-liberali si PNL si s-a convenit o fuziune intre cele doua partide.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...