Andrei Chiliman, despre mineriada din iunie '90: Avem datoria de a marturisi adevarul

Duminica, 14 Iunie 2015, ora 14:25
4624 citiri
Andrei Chiliman, despre mineriada din iunie '90: Avem datoria de a marturisi adevarul
Foto: captura YouTube

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei, a tinut sa marcheze aniversarea a 25 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990 printr-un mesaj postat pe retelele de socializare.

"La 25 de ani de la cele mai ingrozitoare momente prin care a trecut Romania postrevolutionara, avem datoria de a le marturisi celor care vin dupa noi adevarul despre ceea ce s-a intamplat in 13-15 iunie 1990.

Trebuie sa-i facem sa inteleaga ca am trait, atunci, un atac brutal al tiraniei comuniste asupra libertatii, al barbariei asupra civilizatiei, al faradelegii asupra romanilor care visau sa traiasca intr-o tara in care nimeni nu este mai presus de lege.

Teodor Maries: In curand vom vedea prima punere sub acuzare in dosarele Mineriadei si Revolutiei

Si, mai ales, e musai ca tinerii de azi sa priceapa din povestea noastra faptul ca asa ceva nu trebuie sa se mai intample niciodata, ca este de datoria lor sa lupte impotriva oricarei puteri politice care ii pune pe romani in razboi cu alti romani pana se ajunge la mutilare si asasinat...", a scris Andrei Chiliman pe Facebook.

Un mesaj similar, dar mai dur, a fost postat si de europarlamentarul Monica Macovei.

Pana la ora publicarii acestei stiri, nici presedintele Klaus Iohannis si nici premierul Victor Ponta nu au facut vreo declaratie pe aceasta tema.

Macovei, amintiri la 25 de ani de la Mineriada: Arestari ilegale imputabile procurorilor

La 25 de ani de la cele mai ingrozitoare momente prin care a trecut Romania postrevolutionara, avem datoria de a le ma...

Posted by Andrei Chiliman on Saturday, June 13, 2015

#mineriada 1990 imagini, #mineri Bucuresti iuni, #Chiliman mineriada Bucuresti , #primar
Comentarii