Andrei Chiliman: Il invit pe Traian Basescu in Piata Universitatii

Duminica, 22 Mai 2011, ora 13:45
1818 citiri
Andrei Chiliman: Il invit pe Traian Basescu in Piata Universitatii
Foto: Arhiva

Edilul Sectorului 1 Bucuresti, Andrei Chiliman, il invita pe presedintele Traian Basescu in Piata Universitatii ca sa le explice personal bucurestenilor de ce nu sunt in stare sa decida singuri ce e mai bine pentru Bucuresti.

"Ii cer inca o data lui Traian Basescu sa inceteze sa insulte inteligenta bucurestenilor, care stiu ce e mai bine pentru ei. Daca nu ma crede il invit in Piata Universitatii, asa cum promitea acum 3 ani ca va veni din 3 in 3 luni, si sa decreteze in fata bucurestenilor ca nu sunt in stare sa decida singuri ce e mai bine pentru Bucuresti", a declarat liderul liberal duminica, in cadrul unei conferinte de presa.

Afirmatia vine dupa ce Traian Basescu a declarat ca nu este de acord cu referendumul pentru Legea Capitalei, precizand ca este mai bine sa ajunga in Parlament.

Andrei Chiliman a mai acuzat ca Elena Udrea si cei din "clica ei", care vor sa confiste Bucurestiul, se pregatesc sa isi asume in Parlament Legea Capitalei.

"Stiu ca in spatele legii se afla doar obsesia Elenei Udrea si a clicii lor sa puna mana pe resursele Bucurestiului. Fuga ca dracu de tamaie de referendum are in spate obsesia de a trece cu orice pret aberanta lege a Capitalei, inclusiv prin asumare. Va pot spune, ca unul care se pricepe la actul legislativ, ca documentul asta este dovada ca obsedatii de control pregatesc legea intr-o forma pentru asumarea ei, de catre Guvern, in Parlament. Le e frica ca aceasta sa fie dezbatuta public", a mai declarat Chiliman.

Edilul Sectorului 1 Bucuresti ii indeamna pe bucuresteni sa ceara public sustinerea referendumului.

"Sa cereti public sustinerea referendumului. Bucurestenii au dreptul la referendum asupra acestei legi si au dreptul la unul organizat corect, nu la mascarada cu 7 intrebari pe care a pus-o Elena Udrea", a mai declarat Chiliman.

Basescu nu vrea referendum in Capitala: Bucurestenii nu stiu cate compromisuri se fac

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca nu este nevoie de organizarea unui referendum in Capitala pentru modificarea organizarii administrative, in primul rand pentru ca cetatenii ar vota in necunostinta de cauza, neavand de unde sa stie la cate compromisuri recurg in prezent consilierii si primarii de sector pentru a lua o decizie care sa ii multumeasca si pe "vanzatorii de panselute si pe cei de lalele".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Andrei Chiliman referendum Bucuresti, #Traian Basescu Piata Universitatii , #primar