Andrei Chiliman nu poate fi primar al Sectorului 1 timp de doua luni

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 11:11
5282 citiri
Andrei Chiliman nu poate fi primar al Sectorului 1 timp de doua luni
Foto: Digi24

Andrei Chiliman a declarat sambata, la plecarea de la Sectia 1 Politie, ca timp de doua luni, perioada in care se afla sub control judiciar, nu poate exercita functia de primar al Sectorului 1, el precizand ca nu se gandeste la demisie si ca in dosarul in care este cercetat nu este vorba de spaga.

"Nu am dreptul doua luni sa fiu primar, si o sa se ocupe colegii mei pe perioada asta", a spus Andrei Chiliman, dupa ce a stabilit cu politistii supraveghetori zilele in care se va prezenta la Sectia 1, dar si celelalte obligatii din cadrul masurii controlului judiciar.

Andrei Chiliman scapa de arest. Va fi plasat sub control judiciar

Intrebat daca se gandeste sa demisioneze de la conducerea Primariei Sectorului 1, Chiliman a spus: "Nu exista demisie".

Andrei Chiliman a mai spus ca in dosarul in care este cercetat nu exista dovezi ca s-a dat si s-a luat "spaga".

"Nu au existat bani, nu s-a luat spaga, nu s-a dat spaga. O sa vin deocamdata de doua ori pe saptamana", a mai spus Chiliman.

Dosarul Chiliman: Edilul risca suspendarea din PNL si de la primarie

Andrei Chiliman a mers la Sectia 1 Politie sambata, in jurul orei 9.30, la aproape 10 ore ore dupa ce instanta suprema a respins cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a primarului si a decis ca acesta sa fie cercetat in libertate, in dosarul in care este acuzat de complicitate la trafic de influenta.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri noapte, ca edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad sa fie cercetati in libertate, sub control judiciar, in dosarul privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor incheiate.

Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, retinut de DNA (Video)

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, si Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Chiliman si consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Procurorii DNA i-au retinut pe cei patru si au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lor preventiva, propunerea fiind respinsa, vineri noapte, de instanta, care a dispus masura controlului judiciar.

In perioada in care se vor afla sub control judiciar, Chiliman, Moisescu, Costescu si Brad au interdictie sa paraseasca tara fara incuviintarea procurorilor si sunt obligati sa se prezinte la politie in zilele care stabilite prin programul de supraveghere, dar si la procurori si in fata instantei, ori de cate ori sunt chemati, precum si sa anunte daca isi schimba locuintele.

Decizia de arestare preventiva poate fi contestata tot la instanta suprema, care va decide definitiv daca acestia vor ramane sub control judiciar, vor fi arestati preventiv sau plasati in arest la domiciliu.

Citește și:
Doi ani de la alegerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ce variante au PNL şi USR pentru următoarele alegeri
Doi ani de la alegerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ce variante au PNL şi USR pentru următoarele alegeri
La mijlocul mandatului de primar, Nicuşor Dan e într-o poziţie ingrată: nu are un partid puternic în spate şi în curând, ar putea rămâne şi fără sprijinul politic al PNL, deci fără...
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...