Andrei Chiliman: Piata Matache ar trebui daramata

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 12:29
1464 citiri
Andrei Chiliman: Piata Matache ar trebui daramata

Edilul Sectorului 1 al Bucurestiului, Andrei Chiliman, ar darama Piata Matache din Bucuresti pentru ca repararea cladirii principala este foarte grea.

"Inginereste vorbind, si stiind cum arata Piata Matache, piata de carne si de peste, cred ca ar fi trebuit daramata, reconstruita si repuse anumite elemente de friza. Ar trebui refacuta pentru ca e foarte greu de reparat cladirea respectiva. E foarte greu de reparat, nu vreau sa intru in amanunte. In plus, a fost vanduta in mod ilegal unor smecheri", a spus Chiliman, in cadrul unui interviu acordat Adevarul.

Pe de alta parte, Chiliman a tinut sa precizeze ca zvonurile legate de colaborarea sa cu Securitatea au fost false.

"Au fost niste falsuri. Falsuri ordinare, facute in campania din 2004 de catre unii dintre adversarii mei. Toate hartiile erau false", a spus edilul sectorului 1. Dupa ce rememoreaza amintiri din tinerete si despre Bucurestiul de alta data, Chiliman a vorbit si despre problemele zonei pe care o conduce.

In viziunea sa, este un "sport national" sa furi flori de pe strada. Primarul sustine ca "se fura cam 20 la suta din ce amenajam", iar hotii sunt prinsi, daca sunt prinsi, cu ajutorul politiei comunitare. "Politia nationala, din pacate, e o problema...", mai spune edilul.

Chiliman crede ca cea mai mare problema a Capitalei este infrastructura. "Eu cred ca principala problema ramane ruptura intre Nordul si Sudul orasului, care a fost generata de bulevardul pe care l-a facut Ceausescu intre Casa Poporului si Piata Alba Iulia", a opinat primarul sectorului 1.

Cu toate acestea, Chiliman se abtine sa-l critice pe actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, are chiar cuvinte de lauda la adresa sa.

"Lumea compara un primar general cu alti primari generali. Oprescu n-a facut prea multa politica la primarie. Rezultatul e ca au inceput sa se finalizeze din lucrarile care, chiar daca au fost demarate sub mandantul altor primari, zaceau. Iata statia de epurare a apei. Noi nu ne dam seama ce mizerie pleca mai departe din Bucuresti, in lume. Deci, Sorin Oprescu a dus la bun sfarsit niste proiecte", a afirmat primarul penelist.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com