Andrei Chiliman: Sectorul 1 va fi prima comunitate eficienta energetic din Romania

Vineri, 25 Mai 2012, ora 21:54
2058 citiri
Andrei Chiliman: Sectorul 1 va fi prima comunitate eficienta energetic din Romania
Foto: chiliman.ro

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat vineri, la o intalnire cu locuitori ai cartierului Baneasa, ca prioritatea sa este transformarea sectorului in prima comunitate cu adevarat eficienta energetic din Romania.

"Criza se simte in vietile si in buzunarele tuturor. Eu, ca primar, am datoria sa vin cu un proiect de viitor eficient astfel incat dumneavoastra sa simtiti efectele crizei cat mai putin si calitatea vietii sa creasca in Sectorul 1", le-a spus Andrei Chiliman locuitorilor din zona Baneasa.

Primarul Sectorului 1 a explicat ca sursele de energie alternativa care vor fi instalate in Sectorul 1 sunt pompele de caldura, panourile solare si panourile cu celule fotovoltaice.

"Sectorul 1 va fi prima comunitate cu adevarat eficienta energetic din Romania. Instaland aceste surse de energie altenativa, vom scadea consumul de energie 'clasica' si, implicit, vor scadea costurile. Panourile solare, instalate la blocuri si la case si folosite pentru incalzirea apei menajere, pot asigura 100% din consumul de apa calda al unei familii, iar pompele de caldura, care vor fi instalate la blocuri, pot obtine o reducere cu pana la 75% a consumului si a costurilor cu energia electrica", a explicat primarul Sectorului 1.

Alegeri Locale 2012

Alegeri Bucuresti 2012

Andrei Chiliman a mai spus ca programul "Eficienta energetica- 2020" va incepe cu promovarea "Legii eficientei energetice", prin care li se va permite primariilor lansarea si aplicarea proiectelor de utilizare a energiilor alternative si, ulterior, cu implementarea energiilor alternative la spitalele, scolile si gradinitele din Sectorul 1.

Andrei Chiliman a vorbit cu cetatenii Sectorului 1 si despre programul de reabilitare termica a blocurilor, anuntandu-i pe locuitorii cartierului Baneasa ca peste 30 de imobile din aceasta zona vor fi reabilitate termic in 2012.

In plus, primarul Sectorului 1 a aratat ca se va ocupa de acest program cu aceeasi seriozitate, astfel incat, la 31 decembrie 2014, toate blocurile din aceasta zona a Capitalei sa fie reabilitate.

"Vom continua reabilitarea termica a blocurilor in ritm accelerat, cu resurse de la bugetul local si cu fonduri de la Banca Europeana de Investitii. In anul 2011, am semnat un contract de imprumut avantajos cu aceasta banca, in valoare de 125 de milioane de Euro, rambursabili in 20 de ani, cu o perioada de gratie de 4 ani",", a declarat edilul Sectorului 1, care a mai spus ca, in acest an, alte 336 de blocuri se vor adauga celor 393 de imobile deja reabilitate.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Chiliman reabilitare termica, #Chiliman program eficienta energetica , #primar