Chiliman: Elena Udrea a dus o campanie foarte murdara impotriva mea - TV Ziare.com

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 12:43
3568 citiri
Chiliman: Elena Udrea a dus o campanie foarte murdara impotriva mea - TV Ziare.com
Foto: Ziare.com

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 si candidatul USL pentru un nou mandat, o acuza pe Elena Udrea, presedintele PDL Bucuresti, ca a orchestrat o campanie murdara si agresiva la adresa sa.

Invitat la TV Ziare.com, Andrei Chiliman a vorbit pe larg despre realizarile din mandatul care se incheie in cateva zile, dar si despre proiectele sale pentru urmatorii patru ani, el fiind cotat in sondaje cu sanse foarte mari sa castige alegerile care vor avea loc duminica, 10 iunie.

Urmareste inregistrarea integrala a emisiunii

Intrebat de cititorii Ziare.com ce parere are despre principalul sau contracandidat, Theodor Paleologu (PDL), Andrei Chiliman a spus ca il cunoaste personal si crede despre el ca este "un om educat, cu o cultura solida", adaugand ca nu a inteles cum s-a putut asocia cu un partid care a dus o campanie electorala "murdara" si agresiva.

"Elena Udrea a dus o campanie foarte murdara impotriva mea, in aceasta campanie. E pacat ca taraste numele de Paleologu in aceasta campanie, eu l-am cunoscut si l-am stimat foarte mult pe Alexandru Paleologu, e pacat ca i-a tarat numele in asa ceva", a afirmat Andrei Chiliman, precizand in mai multe randuri ca Elena Udrea este cea care a orchestrat totul.

Realizari si regrete

La capitolul realizari, Andrei Chiliman a inscris, printre altele, reabilitarea termica a blocurilor si cresterea nivelului investitiilor in sectorul 1.

"In mandatul pe care il termin in cateva zile am facut mult mai multe lucruri decat cele pe care le-am promis in 2008", a punctat edilul liberal.

Acesta a reamintit ca s-a confruntat cu problema alocarii banilor de catre MDRT doar pentru primarii PDL, pe vremea guvernarii Boc, motiv pentru care nu a reusit sa reabiliteze toate blocurile pe care si le-a propus, fiind nevoit sa apeleze la un credit BEI pe 20 de ani, "extrem de avantajos".

"Un obiectiv prioritar este modificarea legii pentru ca sa putem sa reabilitam si casele la curte. Si dansii platesc taxe si impozite, si dansii au dreptul sa beneficieze de pe urma banilor", a declarat Chiliman.

In ceea ce priveste investitiile, edilul a subliniat faptul ca, in prezent, sectorul 1 a ajuns sa aiba cel mai mare buget, dar "nu prin taxe si impozite propuse populatiei, ci prin investitii".

In emisiunea TV Ziare.com, primarul sectoului 1 a mai vorbit despre proiectele sale legate de introducerea de noi sensuri unice pentru fluidizarea circulatiei, cresterea numarului de locuri de parcare, dar si sprijinirea in continuare a desfasurarii de activitati sportive destinate in special copiilor si tinerilor.

Intrebat de mai multi cititori cum a rezolvat problema cainilor maidanezi in sectorul 1, Andrei Chiliman a precizat ca prin spatiul special amenajat pentru acestia au fost trecuti peste 4.000 de caini, care au fost toti sterilizati, ingrijiti medical, li s-a pus crotalii la ureche.

Andrei Chiliman a recunoscut ca are si un mare regret.

"Cel mai mare regret este ca nu am putut sa asigur cetatenilor mai multa siguranta pe strada. Nu a fost posibil pentru ca, in 2010, PDL , guvernul Boc si ministrul Blaga de atunci au modificat legea si au destructrurat politia locala", a declarat el, criticand faptul ca legiuitorii nu au tinut cont ca Sectorul 1 acopera mai bine de o treime din suprafata Bucurestiului, iar numarul mic de politisti locali stabilit prin lege nu permitea desfasurararea unei bune activitati.

Alegeri Locale 2012

Alegeri Bucuresti 2012

Sprijinul PNL - la nivel parlamentar

Pentru ca s-a referit la necesitatea unor modificari legislative, Andrei Chiliman a fost intrebat in ce relatii mai este cu presedintele Crin Antonescu, dupa incidentul din primavara, si cat de mult se bucura de sprijinul PNL, partidul din care face parte.

Chiliman ramane in PNL, dar isi da demisia din conducere

"Ca primar de sector ai atributii foarte clare, ai un buget foarte clar care vine de la lege, nu vine dat de cineva sau pe bunavointa. Daca legislatia este corect intocmita, lucrurile merg bine(...) Eu am nevoie de sprijinul PNL ca primar de sector doar pentru modificarea legilor incalcite si incomplete(...) Sunt convins ca vom gasi in parlament o majoritate, am nevoie de sprijinul PNL pe partea de grupuri parlamentare in parlament", a explicat Andrei Chiliman.

Intrebat in incheiere ce le recomanda bucurestenilor, cu cine sa voteze atat in celelalte sectoare cat si la Primaria Capitalei, Andrei Chiliman a raspuns: "Ii invit sa vina la vot pe toti, chiar daca e vremea frumoasa si au tentatia sa plece. Sa vina intai la vot, e foarte important sa se implice in ceea ce vor dansii in comunitatea in care traiesc, pentru viitorul ei. Le multumesc, daca vin".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Chiliman Udrea campanie murdara, #Chiliman Paleologu, #Chiliman PNL Crin Antonescu , #primar