Chiliman: Formatiunile de dreapta sunt multe si dezbinate, asa n-au nicio sansa sa ajunga la putere

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 23:24
1350 citiri
Chiliman: Formatiunile de dreapta sunt multe si dezbinate, asa n-au nicio sansa sa ajunga la putere

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este de parere ca partidele de dreapta nu au vreo sansa de a ajunge la putere daca raman dezbinate.

Liderul Consiliului Consultativ al Initiativei Romania Liberala a spus ca, pentru a putea ajunge la conducerea tarii, formatiunile de dreapta trebuie sa se uneasca, asa cum s-a intamplat in anii 1996 si 2004, arata Mediafax.

Blaga: Imi doresc fuziunea partidelor de dreapta in PDL, sa avem candidat unic la prezidentiale

"Noi incercam sa facem niste proiecte de programe care pe urma sa stea la baza actului politic. Pentru ca cei de dreapta, care sunt foarte putin sau deloc reprezentati astazi de clasa politica, au idei extrem de interesante, au si solutii pe care le propun. Si eu cred ca indepartarea foarte mare intre actuala clasa politica si cei care fac si produc ceva cu adevarat in Romania tinde sa devina o prapastie.

Noi incercam tocmai sa aflam ce doresc, cum doresc si sa fim locul de intalnire al acestor oameni, sa putem pune la punct aceste proiecte si programe", a declarat Andrei Chiliman, vineri.

Afirmatiile primarului au fost facute cu ocazia lasarii Initiativei Romania Liberala la Constanta.

Prim-vice PDL: La Dreapta, toti sunt mari in partidulete. Vor vedea ce mici sunt

"Ele (proiectele si programele - n.red.) nu pot fi puse in practica decat de niste formatiuni politice. Formatiunile politice de dreapta astazi, pe langa faptul ca sunt multe, sunt dezbinate de personalitati, de orgolii, de intamplari mai recente sau mai vechi.

Daca vor ramane dezbinate nu au nicio sansa sa ajunga la putere pentru a pune in practica proiectele si programele de dreapta. Avem doua experiente din istoria mai recenta cand unirea celor de dreapta a dus la niste schimbari si la cucerirea puterii politice: 1996 si 2004", a mai spus edilul sectorului 1.

Cine ar putea fi candidatul dreptei la prezidentiale? -Sondaj Ziare.com

La randul sau, presedintele democrat-liberal, Vasile Blaga, a declarat joi ca isi doreste o fuziune a partidelor de dreapta in PDL: "Inteleg ca este nevoie si ar fi bine si ne-am dori, o fuziune a tuturor partidelor de partea aceasta a esichierului politic in PDL cu Verde inrourat, cu trandafirul si portocaliu inainte".

Citeste si:
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. Secretarul general al OCDE va fi...
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...