Chiliman il acuza pe Prigoana Jr. ca vrea sa fraudeze alegerile

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 16:29
2366 citiri
Chiliman il acuza pe Prigoana Jr. ca vrea sa fraudeze alegerile

Primarul sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, l-a acuzat pe Honorius Prigoana ca pune la cale o frauda electorala majora pentru alegerile din 17 ianuarie. Potrivit acestuia, oameni ai PD-L-ului cer date de indentitate ale locuitorilor sectorului 1, urmand sa le foloseasca in ziua votului, falsificandu-le.

"Oamenii dlui Prigoana contacteaza mai multi cetateni din sector, le cer datele din actele de identitate in vederea prezentarii la vot a altor persoane in locul posesorilor de drept a acestor acte de indentitiate", a declarat Andrei Chiliman joi, in timpul unei declaratii de presa. Primarul a distribuit jurnalistilor copii ale declaratiei unei femei care vine in sprijinul acestor acuzatii.

"Stim de cateva zeci de cetateni din sectorul 1 care nu se vor duce la vot si ii vor lasa pe oamenii PD-L-ului sa voteze in locul lor. Imi place sa cred ca aceasta actiune de falsificare se face fara complicitatea celor din politie", a mai spus Chiliman.

Primarul a cerut Politiei sa ia masuri pentru impiedicarea "acestui furt electoral". Mai mult, PNL a depus, la Biroul Municipal Electoral, o adresa prin care cere instalarea in fiecare sectie de votare a unui copiator color astfel incat fiecare document de indentitate al votantilor sa fie copiat, iar copia sa fie predata autoritatii electorale pentru verificare.

"Precizez ca aceste copii ale documentelor de identitate vor fi predate direct Biroului Electoral Central si Autoritatii Nationale Electorale, acestea nefiind documente pentru uzul partidelor angrenate in batalia politica sau pentru uzul Primariei sectorului 1", a adaugat Chiliman.

"Apelez la familia Prigoana sa puna punct acestor practici prin care ii insulta pe cetatenii onesti si corecti din sectorul 1. Le cer sa inceteze practicile de mita electorala din cartierele Bucurestii Noi, Damaroaia si Straulesti. Masini ale firmei Rosal distribuie pachete cu insemnele PD-L-ului, in care se afla faina si alte bunuri", a mai acuzat Andrei Chiliman, sustinator al candidatului PNL, Radu Stroe.

Cu numai o zi inainte, candidatul PD-L pentru postul lasat liber in Parlament de Bogdan Olteanu, i-a acuzat, la randul sau, pe Chiliman si pe Stroe, ca impart mita electorala in sector. Honorius Prigoana l-a mai acuzat pe primarul sectorului 1 ca "a subordonat" Politia Comunitara pentru a-i sabota campania electorala.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...