Rezultate alegeri 2008: Chiliman, singurul liberal in turul doi

Luni, 02 Iunie 2008, ora 12:08
4917 citiri
Rezultate alegeri 2008: Chiliman, singurul liberal in turul doi

Andrei Chiliman este singurul liberal care intra in cursa pentru adjudecarea unei primarii de sector din cele patru ramase in joc pentru turul II, dupa victoria din primul tur a lui Liviu Negoita la trei si Neculai Ontanu la doi, reiese din primele rezultate partiale, date luni de BEC.

Potrivit primelor rezultate partiale date publicitatii luni de BEC, in cursa pentru Primaria Sectorului 1 raman pedelistul Razvan Murgeanu cu o cota electorala 35,67%, fiind urmat la mica distanta de actualul primar, liberalul Andrei Chiliman, cu 34,85%.

In Sectorul 4, batalia se va da in turul al doilea intre conservatorul Cristian Popescu Piedone care a obtinut 39,39% din voturi si democrat-liberalul Radu Silaghi cu 21,52%.

La sectoarele 5 si 6, candidatii PD-L si PSD sunt cei care lupta pentru adjudecarea primariei in turul al doilea.

Actualul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie a obtinut 38,13% si urmeaza a se confrunta cu Sebastian Bodu de la PD-L ,care a fost votat de 25,93% din alegatori.

In sectorul 6 conduce actualul primar, Cristian Poteras (PD-L) cu 36,17%, acesta fiind urmat de fostul primar PSD, Dan Darabont care a strans 27,89% din voturi.

Rezultatele partiale oferite de BEC confirma victoria din primul tur de scrutin a lui Liviu Negoita care obtine al doilea mandat de primar al sectorului 3, cu 78,76% din voturi.

El a fost urmat la mare distanta de candidatul PSD Doru Giugula, care a obtinut doar 9,89% din voturi, si de liberala Theodora Bertzi care au votat 3,84% dintre cei care au venit la vot.

O situatie similara este si la sectorul 2, unde pesedistul Neculai Ontanu si-a adjudecat primaria din primul tur, cu 57,31% din voturi, contracandidatul sau de la PD-L Dan Cezar Ionescu obtinand 18,69%, iar cel de la PNG-CD Robert Constantin 11,11%.

BEC a prezentat luni dimineata primele rezultate partiale oficiale ale alegerilor locale de duminica.

Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#alegeri, #Marian Vanghelie, #locale, #Sebastian Bodu, #Razvan Murgeanu, #Andrei Chiliman, #turul II , #primar