Ion Brad, consilier local la sectorul 1, retinut de DNA in dosarul lui Chiliman

Joi, 18 Iunie 2015, ora 23:54
3817 citiri
Ion Brad, consilier local la sectorul 1, retinut de DNA in dosarul lui Chiliman

Ion Brad, consilier local la sectorul 1 Bucuresti, a fost retinut joi seara de procurorii DNA Ploiesti, pentru constituirea de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in dosarul primarului Andrei Chiliman.

El a fost dus alaturi de edilul sectorului 1 la Campina, in arestul Politiei Judetene Prahova, urmand ca vineri sa fie prezentanti instantei supreme cu propunere de arestare preventiva, informeaza Mediafax.

Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, retinut de DNA

La ora transmiterii acestei stiri, la sediul DNA Ploiesti sunt in continuare audiati fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si consilierul personal al primarului, Ioana Costescu.

Directia Nationala Anticoruptie anunta, joi seara, intr-un comunicat, ca primarul Andrei Chiliman este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata, procurorii antocoruptie dispunand retinerea acestuia pentru 24 de ore. Alaturi de primar, a fost retinut si consilierul local Ion Brad.

De ce a fost retinut primarul Andrei Chiliman

De asemenea, procurorii au inceput urmarirea penala fata de Vlad Octavian Moisescu si Ioana Costescu, pentru constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, si liberalul Ion Brad, consilier local la Sectorul 1, pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca inca din anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, format din acesta, Ioana Costescu (consilier personal al primarului Andrei Chiliman si interfata lui Moisescu la Primaria Sectorului 1), Andrei Chiliman si Ion Brad (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie si asimilate acestora, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare, de la agentii economici favorizati in castigarea procedurilor de achizitie publica, pe parcursul derularii contractelor incheiate cu primaria.

Primarul Chiliman, saltat de DNA direct de pe aeroport si urcat in duba UPDATE

"Vlad Moisescu era cel care coordona grupul infractional, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, in timp ce Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman, prin prisma atributiilor conferite de functia sa, garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si ulterior, pe parcursul derularii acestora", se arata in comunicatul DNA.

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale, in modalitatea descrisa mai sus, au fost impartiti intre Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad, Andrei Chiliman si filiala unui partid politic, in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% partidul respectiv - filiala sector 1.

Diferenta de 15% a fost folosita pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care au sprijinit, in diferite modalitati, la derularea activitatilor ilicite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Andrei Chiliman retinut, #Ion Brad retinut, #Andrei Chiliman trafic influenta , #retinut