Andrei Chiliman: Oprescu sa-si vada de treaba lui

Joi, 10 Iunie 2010, ora 20:23
915 citiri
Andrei Chiliman: Oprescu sa-si vada de treaba lui

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, joi, ca ii transmite public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa lase sectorul in pace si sa-si vada de treburile care privesc direct primaria Capitalei.

Edilul sectorului 1 a spus ca va ignora dispozitia primarului general prin care masinile aflate pe banda 1 a bulevardului Ion Mihalache trebuiau sa fie ridicate in timpul zilei.

"Am ignorat aceasta dispozitie precum vom ignora si alte masuri aberante ale primarului", a mai spus Chiliman.

Primarul sectorului 1 a mai declarat ca Oprescu vrea sa desfiinteze sectoarele "pentru clientela portocalie si pentru propria sa clientela", si ca se va opune oricarei incercari de eliminare a autonomiei si descentralizarii.

Edilul sectorului 1 s-a declarat convins ca Primaria Capitalei va pierde procesul in cazul in care va ataca hotararile prin care primariile de sector ridica masini.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca va ataca hotararile de consiliu local in baza carora mai multe "firme-fantoma" ridica masinile de pe strazile administrate de municipalitate. "Le voi ataca, pentru ca sunt ilegale", a subliniat edilul-sef.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins, in 26 februarie, proiectul de hotarare privind infiintarea unei comisii care sa analizeze regulamentul de ridicare a masinilor stationate neregulamentar.

Comisia era propusa de consilierii PD-L, care voiau ca astfel sa fie reglementate toate detaliile privind ridicarea masinilor, de la strazile pe care sa se desfasoare aceasta actiune si pana la tarifele percepute celor care parcheaza neregulamentar, pentru a-si recupera masinile.

Independent de soarta proiectului, consilierii PNL prezenti la sedinta au afirmat ca actiunea de ridicare a masinilor este neconstitutionala, in ciuda faptului ca initiativa se aplica si in sectorul 1, unde primar este liberalul Andrei Chiliman.

Ridicarea masinilor in Capitala a creat numeroase nemultumiri in randul soferilor, acestia acuzand atat lipsa locurilor de parcare, cat si modul aleatoriu in care ar fi ridicate autoturismele.

Citeste si:
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal, că, pe lângă modificările la statutul formaţiunii, în BPN...
A fost aprobată propunerea lui Orban ca PNL să respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare
A fost aprobată propunerea lui Orban ca PNL să respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare
Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a propus în Biroul Permanent Național o rezoluție simplă prin care să se respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare. Propunerea a...
Sursa: rNews