Chiliman contesta OUG cumulului pensiei cu salariul

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 16:57
1282 citiri
Chiliman contesta OUG cumulului pensiei cu salariul
Foto: Ziua

Procesul in care Andrei Chiliman a contestat in instanta ordonanta de urgenta a Guvernului care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat incepe pe 3 februarie la Curtea de Apel Bucuresti.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a atacat, pe 8 ianuarie, in instanta de Contencios Administrativ, ordonanta de urgenta a Guvernului care interzice cumulul pensiei cu salariul, informeaza reprezentantii primariei.

"Miercuri, 7 ianuarie 2009, am inregistrat la cabinetul primului ministru Emil Boc plangerea prealabila 5170/07.01.2009 prin care am cerut premierului revocarea Ordonantei 230/2008. Astazi, 8 ianuarie 2008, am atacat in instanta de Contecios Administrativ ordonanta care loveste in interesele a zeci de mii de asistati social ai Romaniei", a explicat primarul sectorului 1.

Potrivit primarului sectorului 1, actul normativ nu ii afecteaza doar pe pensionarii care continua sa lucreze la stat, ci si alte cateva mii de cetateni care depind de acesti oameni.

Astfel, in sectorul 1 al Capitalei sunt cateva sute de pensionari asistenti maternali si asistenti personali, care sunt pusi in situatia de a alege intre pensie si salariu.

Primarul sectorului 1 nu este singurul care ataca ordonanta de urgenta. Miercuri, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a cerut public presedintelui Traian Basescu sa intervina pe langa Guvernul Romaniei pentru a revedea textul ordonantei, in vederea anularii.

Premierul Emil Boc a anuntat, insa, miercuri ca ordonanta ce interzice cumulul de salarii si pensii de la stat ramane in vigoare, precizand ca Guvernul a dorit ca oamenii care au iesit la pensie sa lucreze in continuare, cu ore platite pe conventii civile sau drepturi de autor, dar nu cu salariu.

Totodata, premierul a anuntat ca ministrul Muncii si cel al Finantelor vor emite un ordin comun care sa clarifice problemele legate de ordonanta.

Angajatii de la stat care cumuleaza pensia cu salariul trebuie sa decida in 15 zile la care dintre cele doua venituri renunta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Chiliman contesta ordonanta, #cumul pensii salariu , #stiri Andrei Chiliman