Chiliman il acuza pe prefectul Capitalei de minciuna si raspunde Ambasadei Frantei

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 14:59
3096 citiri
Chiliman il acuza pe prefectul Capitalei de minciuna si raspunde Ambasadei Frantei

Edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, raspunde acuzatiilor aduse de Ambasada Frantei pentru construirea unei terase-bar in imediata apropiere a reprezentantei diplomatice, spunand ca autorizatia de construire a fost emisa cu "respectarea legislatiei din Romania".

"Regret atitudinea autoritara, nefondata si tendentioasa exprimata public de misiunea diplomatica, incercand sa denigreze, netemeinic, credibilitatea insitutiei Primariei Sectorului 1. In tot demersul sau, Primaria Sectorului 1 - pe raza de competenta a careia se afla resedintele majoritatii misiunilor diplomatice din Romania - nu a facut altceva decat sa ofere sprijin pentru protejarea sediului Ambasadei Frantei, impunand firmei petente, in limitele legislatiei din Romania, toate avizele necesare (mentionate mai sus) pentru obtinerea autorizatiei de construire", se arata intr-un comunicat al primarului Chiliman.

Andrei Chiliman ii replica, in acelasi document, si prefectului Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, care, sustine edilul, "face afirmatii publice mincinoase, netemeinice, fara o documentare prealabila, in tentativa sa slugarnica - si in afara legii - de a stirbi credibilitatea unei institutii serioase, Primaria Sectorului 1, pentru a servi interesele unor grupuri din PD-L, nicidecum interesul public general al bucurestenilor". Replica vine dupa ce, vineri, Atanasoaei a anuntat ca va ataca in instanta de contencios administrativ o autorizatie de constructie considerata abuziva, care a fost emisa pe 10 decembrie de Primaria sectorului 1, pentru extinderea unui spatiu comercial din strada Biserica Amzei, care afecteaza si cladirea Ambasadei Frantei.

"Lucrarile de construire se realizeaza, printre altele, cu avizul SRI, MAI si a MapN - Statul Major General (potrivit articolului 21 din normele metodologice de aplicare a Legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructie, alineatul 2, punctul d, "in situatia autorizarii lucrarilor situate in apropierea zonelor de protectie a obiectivelor cu caracter special este necesara obtinerea acestor avize de la institutiile implicate in siguranta nationala), dar si a avizelor de securitate la incendiu emis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii", a avizului Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, al Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti. La aceste avize se adauga acordul proprietarului, respectiv CGMB - AFI, precum si avizul Ministerului Culturii", se arata in raspunsul lui Andrei Chiliman.

"In privinta competentei primarului Sectorului 1 privind autorizarea lucrarilor de constructie in zonele protejate, contestata de prefectul Capitalei, informez opinia publica ca, potrivit Legii 50/1991, capitolul 1, art 2, "procedura de autorizare a executarii lucrarilor de constructii incepe odata cu depunerea cererii pentru emiterea Certificatului de Urbanism, in scopul obtinerii, ca act final, a autorizatiei de construire". La data depunerii cererii pentru eliberarea autorizatiei de constructie de catre SC SARA SERV SRL, respectiv luna septembrie 2009, aceasta activitate se afla, conform Legii 50/1991, in atributia Primariei de Sector", conchide comunicatul primarului Chiliman.

Ambasada Frantei in Romania a solicitat protectia autoritatilor romane, declarandu-se victima unei decizii ilegale luate de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, care a autorizat construirea unei terase-bar in imediata apropiere a reprezentantei diplomatice, potrivit unui comunicat de vineri al ambasadei.

Citește și:
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Primarul Capitalei Nicușor Dan a crescut într-un sondaj publicat de CURS și este din ce în ce mai aproape de Gabriela Firea. Dacă ar candida independent, Nicușor Dan tot ar fi peste toți...
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...