Gerea, propus la Ministerul Economiei: Ce ii cere "omologul din umbra" de la PDL

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 15:05
3264 citiri
Gerea, propus la Ministerul Economiei: Ce ii cere "omologul din umbra" de la PDL

Andreea Paul, "ministrul din umbra" al Economiei in Guvernul Alternativa al PDL, spune ca Andrei Gerea, propus de PNL pentru a prelua ministerul Economiei, are de rezolvat foarte multe esecuri ale guvernarii USL in acest domeniu, dar trebuie si sa stimuleze crearea de locuri de munca.

"Nu-l cunosc personal, ii doresc mult succes, dar are de spalat o lunga lista de esecuri 'marca USL'. Oltchim deschide lista, si ajutoarele de stat care s-au vrut a fi livrate in pusculita de partid in 5 minute. Dupa transferul procedurii de la Ministerul Finantelor la Ministerul Economiei, conditii de acordare a ajutorului de minimis au fost mult diminuate. Daca banii pentru USL, 200.000 de euro limita maxima pentru creditarea intreprinderilor mici si mijlocii. La reluarea procedurii de alocare a ajutoarelor de stat, limitele maxime au fost injumatatite, 100.000 de euro", a spus deputatul PDL pentru Ziare.com.

Ea a vorbit si despre masuri de dezvoltare a economiei pe care acesta trebuie sa le ia.

"Ii trebuie o viziune mult mai curajoasa in a bloca avalansa de taxe si impozite cu care vine USL si o perspectiva ambitioasa pentru crearea de noi locuri de munca. Cum? Prin stimularea intreprinderilor mici si mijlocii. In Romania sunt mult prea putine firme. Or firmele sunt cu adevarat eroii nationali in aceasta tara, care reusesc sa creeze locuri de munca in aceasta tara, nu guvernul. Birocratia este excesiva, fiscalitatea este excesiva.

Din pacate, n-au reusit sa creeze niciun program pentru intreprinderile mici si mijlocii, le continua doar pe cele pe care eu (cand era consilierul premierului pentru politici economice, in guvernarea PDL - n.red) le-am initiat - programul pentru tinerii debutanti in afaceri si programul Mihail Kogalniceanu pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, nefiind capabili sa propuna niciun alt program pentru IMM-uri", a mai comentat Andreea Paul.

Andrei Gerea, inlocuitorul lui Vosganian la ministerul Economiei

Andrei Gerea, liderul deputatilor PNL, este propunerea pe care Biroul Politic Central al PNL a votat-o marti pentru Ministerul Economiei in locul lui Varujan Vosganian, care a demisionat saptamana trecuta.

Crin Antonescu a fost cel care a anuntat ca propunerea a fost votata in unanimitate de conducerea PNL.

"E o varianta pe care am discutat-o si cu premierul si e agreata. E un minister foarte greu", a confirmat liderul PNL.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Andreea Paul Andrei Gerea ministrul Economiei, #Andreea Paul Gerea IMM , #Ministrul Economiei