Gerea, propus la Ministerul Economiei: Ce ii cere "omologul din umbra" de la PDL

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 15:05
3247 citiri
Gerea, propus la Ministerul Economiei: Ce ii cere "omologul din umbra" de la PDL

Andreea Paul, "ministrul din umbra" al Economiei in Guvernul Alternativa al PDL, spune ca Andrei Gerea, propus de PNL pentru a prelua ministerul Economiei, are de rezolvat foarte multe esecuri ale guvernarii USL in acest domeniu, dar trebuie si sa stimuleze crearea de locuri de munca.

"Nu-l cunosc personal, ii doresc mult succes, dar are de spalat o lunga lista de esecuri 'marca USL'. Oltchim deschide lista, si ajutoarele de stat care s-au vrut a fi livrate in pusculita de partid in 5 minute. Dupa transferul procedurii de la Ministerul Finantelor la Ministerul Economiei, conditii de acordare a ajutorului de minimis au fost mult diminuate. Daca banii pentru USL, 200.000 de euro limita maxima pentru creditarea intreprinderilor mici si mijlocii. La reluarea procedurii de alocare a ajutoarelor de stat, limitele maxime au fost injumatatite, 100.000 de euro", a spus deputatul PDL pentru Ziare.com.

Ea a vorbit si despre masuri de dezvoltare a economiei pe care acesta trebuie sa le ia.

"Ii trebuie o viziune mult mai curajoasa in a bloca avalansa de taxe si impozite cu care vine USL si o perspectiva ambitioasa pentru crearea de noi locuri de munca. Cum? Prin stimularea intreprinderilor mici si mijlocii. In Romania sunt mult prea putine firme. Or firmele sunt cu adevarat eroii nationali in aceasta tara, care reusesc sa creeze locuri de munca in aceasta tara, nu guvernul. Birocratia este excesiva, fiscalitatea este excesiva.

Din pacate, n-au reusit sa creeze niciun program pentru intreprinderile mici si mijlocii, le continua doar pe cele pe care eu (cand era consilierul premierului pentru politici economice, in guvernarea PDL - n.red) le-am initiat - programul pentru tinerii debutanti in afaceri si programul Mihail Kogalniceanu pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, nefiind capabili sa propuna niciun alt program pentru IMM-uri", a mai comentat Andreea Paul.

Andrei Gerea, inlocuitorul lui Vosganian la ministerul Economiei

Andrei Gerea, liderul deputatilor PNL, este propunerea pe care Biroul Politic Central al PNL a votat-o marti pentru Ministerul Economiei in locul lui Varujan Vosganian, care a demisionat saptamana trecuta.

Crin Antonescu a fost cel care a anuntat ca propunerea a fost votata in unanimitate de conducerea PNL.

"E o varianta pe care am discutat-o si cu premierul si e agreata. E un minister foarte greu", a confirmat liderul PNL.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Andreea Paul Andrei Gerea ministrul Economiei, #Andreea Paul Gerea IMM , #Ministrul Economiei
Comentarii