ONG-urile il acuza pe Gerea de abuzuri la Electrica - ministrul le raspunde "indivizilor cu privilegii nesimtite"

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 22:25
4268 citiri
ONG-urile il acuza pe Gerea de abuzuri la Electrica - ministrul le raspunde "indivizilor cu privilegii nesimtite"

Ministerul Energiei a raspuns, miercuri, ONG-urilor care l-au acuzat pe ministrul demisionar Andrei Gerea de interventie in activitatea companiei Electrica.

"Ne manifestam regretul ca unele ONG-uri au picat in plasa unor indivizi care sub spectrul pierderii unor privilegii si beneficii nesustinute de prestatia lor si pe care unii le-ar putea cataloga drept nesimtite, a unor indivizi care, sub masca depolitizarii, au raspandit informatii neadevarate despre situatia de la Electrica", se arata intr-un comunicat al ministerului, citat de Adevarul.

In plus, acesta avertizeaza cu privire la crearea unei "noi generatii de baieti destepti", pe care ii acuza de "capusare a companiilor de stat" si a "banilor actionarilor".

"Nu putem tolera incercarile de a sprijini crearea unei noi generatii de baieti destepti care vizeaza un nou tip de capusare a companiilor de stat sau a banilor actionarilor. Propunerea Ministerului de crestere a numarului de membri a fost validata de peste 70% dintre cei prezenti in AGA, statul roman nedetinand majoritatea in companie!!

Propunerea venita din partea Ministerului de crestere a numarului de membri AGA de la 5 la 7, a avut in vedere aducerea unui plus de valoare din punct de vedere managerial si al pregarii tehnice, lipsa acestora ducand la sincope evidente in activitatea societatii.

Probabil ca am suparat foarte tare pentru ca nu am acceptat o majorare a indemnizatiilor cu 50%, de la 2000 la 3000 euro/luna sau introducerea unor noi comisioane pentru participarile la sedintele de CA sau la comitetele consultative de cate 1000 euro/ sedinta!", se mai arata in comunicat.

De asemenea, ministrul acuza conducerea Electrica de investitii de doar 32 la suta din cele angajate pentru anul 2015.

"Care sunt 'performantele' companiei pentru care se solicitau aceste majorari? Din investitiile angajate, pana la 30.08.2015, societatile din grupul Electrica au realizat investitii de 279.285 mii lei, adica cca 32 % din investitiile angajate pentru intreg anul 2015 (cca 20% din planul asumat prin IPO) si propuneri de genul reducerii cheltuielilor cu mentenanta cu 94%! Lasam la latitudinea celor interesati sa traga concluziile.

In aceste conditii, ne putem intreba ce interese au oare cei care sunt deranjati de pozitia ministerului fata de imperativitatea indeplinirii obligatiilor asumate prin Prospectul de IPO, efectuarea cheltuielilor de mentenanta pentru siguranta retelelor din segmentul de distributie, in asa fel incat situatii de genul celor de la Carei, cand mii de oameni au ramas in bezna in mijlocul iernii, sa nu se mai repete sau fata de necesitatea introducerii unor criterii de performanta pentru activitatea CA si a agrearii unui plan de management cu tinte si termene precise de indeplinire?", continua Ministerului Energiei.

Acesta mai subliniaza ca pune documente "la dispozitia celor interesati", astfel incat "sa stabileasca, fara dubiu, adevarul celor sustinute de noi".

ONG-urile acuza abuzuri la Electrica: Guvernul Ponta moare, dar nu se preda - Un ultim abuz? (Video)

Marti, mai multe ONG-uri din Romania au acuzat Guvernul Ponta, mai concret pe ministrul demisionar al Energiei Andrei Gerea, ca intervine in activitatea companiei Electrica pentru a pune "mana pe bani".

"Am asistat astazi la un abuz care arata ca politicienii nu au inteles nimic din evenimentele ultimelor zile", se arata intr-un comunicat al Freedom House, Expert Forum si Centrului Roman de Politici Europene, care fac parte din Initiativa pentru o Justitie Curata.

Ministrul Energiei face abuzuri la Electrica pentru a pune "mana pe bani"? Cimpeanu cere lamuriri

"A incercat sa intervina arbitrar in activitatea companiei, sa anuleze planurile de investitii si decapusare. In fine, a incercat sa deturneze banii colectati prin iesirea la bursa pentru scopuri politice imediate, fapt pentru care ministrul a incercat sa intervina peste membrii CA.

Intrucat a esuat, azi a pus in practica un plan indirect: a propus cresterea numarului de membri din CA de la 5 la 7, care automat duce la schimbarea membrilor actuali, care au promovat politicile etice. Practic, ministrul demisionar Gerea incearca sa-si numeasca oameni in CA al Electrica si sa puna astfel, post-mortem, mana pe bani. Un guvern mort care inca mai face mizerii", acuza reprezentantii ONG-urilor.

Citeste si:
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Parlamentarii USR nu mai au posibilitatea de a face sesizări la Curtea Constituțională (CCR). După plecările în masă din USR, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și...
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, acuzat de DNA de abuz în serviciu, a lucrat la „Doi și-un sfert”. Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta...
Comentarii
Marin2134
rank 5
Japjap, doua palme la ONG!! ))))