Deputat amenințat prin mesaje private pentru că l-a înfruntat pe George Simion în parlament: "Veți dispărea precum gândacii!"

Miercuri, 22 Februarie 2023, ora 14:34
6743 citiri
Deputat amenințat prin mesaje private pentru că l-a înfruntat pe George Simion în parlament: "Veți dispărea precum gândacii!"
George Simion l-a abordat personal pe Andrei Lupu, după conflictul din parlament, și i-ar fi spus că este insignifiant FOTO Facebook

Deputatul Andrei Lupu, ales din partea USR-PLUS în Parlamentul României, prezintă amenințările pe care le-a primit din partea unor susținători ai liderului AUR George Simion.

Avocat de profesie și cadru didactic la Facultatea de Drept, Lupu spune că a primit apeluri vocale și mesaje de amenințare pe aplicații de internet după un conflict cu Simion.

"În ultima noapte am primit zeci de mesaje și telefoane de amenințare după ce l-am criticat pe George Simion în plenul Parlamentului. Ieri Simion a venit personal la mine ca să-mi explice ce insignifiant sunt și să mă amenințe din nou pentru că sunt „omul lui Cioloș”.

Poate că nu o să vedem cât de periculos este acest individ decât după ce va trece la fapte și acte care nu mai pot fi reparate.

Totuși, nu pot înțelege de ce forțe politice din România l-au cultivat și susținut, fie și tacit, pe acest om care lucrează pentru distrugerea societății noastre. De ce unii stau în Parlament și privesc impasibili cum acest personaj politic crește zi după zi folosindu-se de toate momentele dificile prin care trecem - pandemie, război, criză", scrie Andrei Lupu într-o postare pe Facebook.

Comentatori populari pe Facebook arată că mesajele de amenințare ale susținătorilor fanatici ai lui George Simion se înmulțesc în ultima perioadă, fără ca autoritățile statului să facă vreun efort pentru a le opri.

Strategia politică a lui Simion este copiată, spun mai mulți analiști politici, după proiectul legionar din perioada interbelică. Anii premergători ajungerii la puterii a grupării conduse de Corneliu Zelea-Codreanu au fost marcați de violență fizică și de limbaj care au degenerat în crime comise în ziua mare.

Inclusiv nunta populară organizată de Simion în august anul trecut a fost copiată după cea a liderului extremist Zelea Codreanu în iunie 1925.

#andrei lupu amenintari, #george simion agresiv, #fanatism politic , #Stiri George Simion