Andrei Marga a demisionat de la ICR

Luni, 17 Iunie 2013, ora 15:49
5630 citiri
Andrei Marga a demisionat de la ICR

Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Andrei Marga, si-a anuntat demisia din functie. Asta dupa ce, luni, comisiile reunite de Cultura si Externe ale Senatului au cerut revocarea lui Marga de la ICR.

Andrei Marga a solicitat ca demisia sa de la conducerea Institutului Cultural Roman "sa intre in vigoare imediat".

"Sunt multe intrebari deschise. Este de platit acum costul unei amalgamari lipsite de legitimare, cata vreme, si in iunie, si in decembrie 2012, oamenii au votat altceva? Sunt de platit eforturile de a schimba personal numit odinioara in exterior pe criterii obscure? Este lupta ascunsa a unor politicieni dezorientati? Este in joc o chestiune de imaturitate? Sunt toate acestea laolalta? In contextul evocat si cu considerentele amintite, demisionez din functia de presedinte al ICR, cu solicitarea ca demisia sa intre in vigoare imediat", sustine Marga, intr-un comunicat transmis luni de Biroul de presa al ICR.

Presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, Georgica Severin (PSD), a declarat pentru Ziare.com ca s-a cerut revocarea lui Marga pentru ca parlamentarii au fost nemultumiti de raportul de activitate al ICR.

"Motivul e nerespectarea legii in raport cu prezentarea raportului de activitate pentru anul de gratie 2012", a spus Severin.

De asemenea, senatorul PSD Cosmin Nicula, membru in comisia de buget-finante, a explicat ca fostul presedinte al ICR trebuia sa prezinte comisiei raportul institutiei si contul de executie pentru anul 2013, insa nu a facut-o.

"Andrei Marga avea obligatia ca pana in 15 aprilie sa trimita atat raportul ICR, cat si contul de executie bugetara, n-a facut-o. (...) Consider ca legea trebuie respectata, iar ca sa dau un aviz pe un cont de executie bugetara trebuie sa il am pe masa. Daca nu am acel aviz, cum sa fac acest lucru?", a declarat Cosmin Nicula.

Anterior, Andrei Marga a spus ca raportul a fost intocmit prin respectarea legii, iar motivele celor care i-au cerut revocarea tin de "interese personale".

"Noi n-am facut ceva care sa iasa din regulile care sunt. Cineva acolo face niste confuzii, intre interesele unei institutii publice si interesele sale private", a declarat Marga la Realitatea TV.

Zoe Petre: Demiterea lui Marga, o jignire inutila. Un PSD-ist vorbea cu ura despre el

Cel care a dat semnalul nemultumirii fata de Andrei Marga a fost chiar premierul Victor Ponta, care a spus ca ICR nu-si face treaba asa cum ar trebui.

"Din pacate, din pacate, situatia la ICR nu merge asa cum ne-am dori si vreau sa ne propuneti, si politic, si Senatului toate masurile care sunt necesare pentru ca ICR-ul, desi nu e in subordinea Guvernului, dar colaboreaza cu Ministerul Culturii si cu Ministerul de Externe, sa redevina totusi o institutie care sa ne ajute in promovarea culturii noastre in strainatate.

Nu cred ca lucrurile merg bine si o sa va rog, repet, impreuna cu ministrul de externe si cu presedintele Comisiei de cultura din Senat, sa faceti rapid o analiza si sa luam toate masurile care se impun", a cerut premierul saptamana trecuta.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...