Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Decapitarea lui Marga, un mesaj subtil pentru Crin Antonescu

Marti, 18 Iunie 2013, ora 08:29
4048 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Decapitarea lui Marga, un mesaj subtil pentru Crin Antonescu

Andrei Marga a demisionat. N-a mai asteptat verdictul senatorilor. Dupa votul din Comisia de Cultura si Afaceri Externe, a inteles ca soarta i-a fost pecetluita.

Adevarul e ca nu mi-am imaginat niciodata un scandalagiu mai mare ajuns in pozitii atat de delicate.

O vreme, ani de zile, l-am considerat o persoana rezonabila. A condus destinele Ministerului Educatiei in Guvernul Ciorbea. A fost membru al PNT-CD. Cumva, peste ani, batranetea si alte pacate l-au transformat in ceva de neinteles. L-am privit de multe ori la Antena 3, socat de lipsa lui de logica si de ura pe care o imprastia in jur.

A fost unul dintre cei mai vocali critici ai Guvernului Boc. In Traian Basescu a tras din toate pozitiile. Era "hater-ul de serviciu" al lui Mihai Gadea si a fost rasplatit.

In perioada tulbure a verii lui 2012, imediat dupa venirea USL la guvernare, a fost uns ministru de Externe. Din aceasta pozitie, a aruncat in aer relatiile bune ale Romaniei cu Occidentul. A atacat-o prin declaratii publice pe Angela Merkel, l-a atacat pe ambasadorul SUA la Bucuresti. A fost implicat in substituirea de documente trimise de Palatul Cotroceni catre Bruxelles in timpul confruntarii dintre Ponta si Basescu pe tema reprezentarii la Consiliul European. A facut toate treburile murdare posibile pentru perechea Ponta-Antonescu.

Dupa esecul suspendarii presedintelui, s-au prins si uselistii ca li s-au trantit usile Occidentului in nas din cauza comportamentului ministrului si l-au transferat la ICR.

Institul Cultural Roman a fost mutat cu forta de la Administratia Prezidentiala la Senat. Dupa gonirea lui Patapievici, "un dusman al poporului", a fost pus Andrei Marga. Si aici, in mai putin de un an, a transformat o institutie care devenise un motor de promovare a valorilor romanesti in lumea libera, intr-o cloaca plina de coruptie, de interese meschine si de orgolii peste care domnea haosul administrativ propagat cu apasare de domnul Andrei Marga.

Ura care l-a ridicat, care l-a scos din anonimatul in care cazuse dupa guvernarea CDR, ura pentru Traian Basescu, l-a transformat intr-un instrument ideal pentru Crin Antonescu si Victor Ponta. Cei doi politicieni l-au impins in fata, l-au folosit, iar cand nu au mai avut nevoie de serviciile lui, cand ura s-a consumat, l-au scos din peisaj.

Demiterea lui Andrei Marga are mare legatura cu vizita facuta de premier doamnei Angela Merkel. In politica internationala, comportamentul violent, declaratiile pline de ura sunt suportate, dar, niciodata, gustate.

Daca cineva si-a inchipuit ca atacurile fara noima proferate de unii lideri romani la adresa politicienilor germani vor ramane fara urmari, iata, acum, au un raspuns.

In aceasta concediere a lui Marga se mai ascunde ceva. O subtila informare a lui Crin Antonescu de catre Victor Ponta despre starea USL la un an de guvernare. Dar cine mai vorbeste astazi de Uniunea Social Liberala? A ajuns o forma fara fond a politicii romanesti. Intre Crin Antonescu si Victor Ponta s-a dat startul cursei pentru supravietuirea politica. Cine credeti ca va castiga?Citeste si:
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
La umbra erei Merkel: Germania, rezultatele scrutinului, românii
Încotro o ia Germania la finele erei Merkel? Cine o va conduce și ce mesaj transmite poporul german prin rezultatele alegerilor? Cum stă cea mai amplă putere economică europeană cu erodarea...
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Bugetul de stat pe anul 2021 prevede Fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului, din care a fost alocată suma de 377 milioane lei pentru ajutorarea mai multor localități afectate de...
Sursa: Ziare.com