PDL, despre demisia lui Marga: V-am spus noi!

Luni, 17 Iunie 2013, ora 17:56
1356 citiri
PDL, despre demisia lui Marga: V-am spus noi!
Foto: Realitatea Tv

Demisia lui Andrei Marga din fruntea Institutului Cultural Roman a provocat reactia PDL, care a transmis ca a atras atentia asupra acestei numiri inca dinainte de se face.

Reprezentantii PDL afirma, prin intermediul unui comunicat de presa, ca distrugerea ICR reprezinta "inca un 'succes' al guvernarii USL care putea fi evitat daca majoritatea socialista PSD-PNL-PC ar fi tinut cont de recomandarile PDL".

"PDL a atras de la bun inceput atentia liderilor USL asupra dezastrului spre care indreapta Institutul Cultural Roman prin numirea penelistului Andrei Marga la conducerea ICR. Vanatoarea de functii si sinecuri pentru clientela politica a fost si este, insa, definitorie pentru majoritatea socialista", se arata in comunicat.

Andrei Marga a demisionat de la ICR

Potrivit democrat-liberalilor, "bunul renume in lume al ICR, profesionistii care activau in institutie si evenimentele produse in ultimii ani in institut, evenimente care au dus la promovarea imaginii Romaniei in lume au fost aruncate la cos intr-o clipa de USL", iar "reconstructia credibilitatii ICR va dura ani de zile".

"PDL a avut dreptate cand a blamat numirea politrucilor in locul profesionistilor si cand a condamnat compromiterea institutiilor statului cazute prada in luptele politice dintre PSD si PNL", se incheie comunicatul.

Presedintele ICR, Andrei Marga, si-a anuntat demisia din functie. Luni, comisiile reunite de Cultura si Externe ale Senatului au cerut revocarea lui Marga de la ICR.

Presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, Georgica Severin (PSD), a declarat pentru Ziare.com ca s-a cerut revocarea lui Marga pentru ca parlamentarii au fost nemultumiti de raportul de activitate al ICR.

"Motivul e nerespectarea legii in raport cu prezentarea raportului de activitate pentru anul de gratie 2012", a spus Severin.

F.N.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#PDL demisie Marga, #Andrei Marga demisie ICR , #demisie