ARD: Noii directori de la ICR Kiev si Moscova - din zona de influenta rusa?

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 16:28
3528 citiri
ARD: Noii directori de la ICR Kiev si Moscova - din zona de influenta rusa?
Foto: B1TV

Senatorul PDL Radu F. Alexandru i-a cerut, vineri, ministrului de Externe Titus Corlatean sa explice public ce le recomanda din punct de vedere profesional si ce "garantii de onestitate" ofera noile directoare ale ICR Kiev si ICR Moscova, numite recent de Andrei Marga.

"La Kiev e numita Nadia Mosanu. Este nora domnului Alexandru Mosanu, primul presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, salutat cu multa speranta, ca un adevarat patriot. Ulterior a fost identificat si publicat pe lista cu agentii KGB sub nume de cod Maxim(...)

La Moscova este numita doamna Florina Mohanu, care conduce centrul cultural rus de la ASE Bucuresti, cunoscut drept una dintre cele mai elaborate filiere de influenta rusa", a declarat senatorul PDL intr-o conferinta de presa tinuta vineri la sediul ARD.

Radu F. Alexandru a criticat faptul ca presedintele ICR Andrei Marga a vorbit chiar vineri, in cadrul unui eveniment, "cu dispret" despre cei care au fost pana in prezent directorii Centrelor Culturale din strainatate, "facand abstractie ca acestia au primit in anii trecuti doar calificative de foarte bine".

Revenind la cazurile Mosanu si Mohanu, Radu F. Alexandru a declarat: "Nu stim ce cetatenie au, daca au si cetatenie romana sau au cetatenia Republicii Moldova si ce este cel mai important, nu stim intr-adevar ce interese reprezinta, apara si urmeaza sa sustina aceste doua doamne".

Senatorul democrat-liberal a reamintit ca imediat dupa ce a ajuns ministru de Externe, Andrei Marga anuntase ca politica externa a Romaniei se va reorienta catre Rusia si China.

"Astazi, postul de radio Vocea Rusiei al armatei ruse(...) este o prezenta cotidiana in Romania. Ministrul Titus Corlatean sa spuna public care sunt datele profesionale si garantiile de onestitate care le recomanda cele doua persoane", i-a cerut senatorul PDL sefului diplomatiei romane.

Totodata, acesta a anuntat ca va depune un amendament la legea ICR conform caruia toate posturile din conducerea filialelor sa fie atribuite pe baza de concurs.

"Centrele culturale, oriunde in lume, sunt de o maxima importanta. De la domnul Dobrescu (Alexandru, noul director al ICR Paris, n.red.), identificat ca fost informator al Securitatii, pana la numirile de astazi, totul este facut absolut la bunul lui plac", a sustinut senatorul, referindu-se la Andrei Marga.

Truncherea imnului de catre USL, un sacrilegiu

Pe de alta parte, senatorul Radu F. Alexandru s-a aratat stupefiat de faptul ca liderii USL au decis sa truncheze imnul, joi, la lansarea programului de guvernare de la Palatul Parlamentului, inainte de versul "Un nume de Traian", care le-ar fi amintit de presedintele Traian Basescu.

"S-a mutilat imnul national.(...) Este un sacrilegiu absolut inadmisibil, e un lucru pe care comunistii il practicau (...) Sunt practici care tin de literatura lui Orwell, nu au nimic de a face cu o practica democrata. Ii vedem pe liderii USL maimutarindu-se, imitand gestul de a-si pune mana pe inima cand se canta imnul national. Protestam categoric impotriva unui asemenea comportament", a mai spus Radu F. Alexandru, criticandu-i pe uselisti ca "propaga ura" si nu au inteles nimic din "lectia de democratie americana" oferita zilele acestea de Barack Obama si Mitt Romney, cei doi candidati la presedintia SUA care si-au dat mainile si au oprit lupta politica imediat ce s-au anuntat rezultatele alegerilor.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#ICR Kiev Mosanu KGB, #Marga numiri ICR Rusia, #Mohanu ICR Moscova , #ICR