Conducerea ICR se rafuieste cu fostii colaboratori: S-au infruptat copios din banii institutiei

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 14:41
4230 citiri
Conducerea ICR se rafuieste cu fostii colaboratori: S-au infruptat copios din banii institutiei
Foto: Arhiva

Conducerea Institutului Cultural Roman (ICR) acuza fosti colaboratori si angajati, printre care personalitati ale vietii publice, ca "s-au infruptat copios" din banii institutiei. Printre cei invinuiti sa afla Vladimir Tismaneanu, Corina Suteu, Dan Perjovschi sau Maria Raducanu.

"In ultima vreme se intrec in a se exprima despre Institutul Cultural Roman si formuleaza opinii care de care mai lipsite de temei, tot felul de insi care nu citesc nici macar site-ul institutiei, necum documente mai pretentioase. Mai graitor este faptul ca se pronunta insi care au afectat negativ sau au folosit copios, in trecut, banii institutiei, dincolo de limitele normalului.

Bunaoara, ce acoperire morala sa evalueze institutia are Vladimir Tismaneanu (care a incasat sume incredibile doar de la ICR in ultimii ani, inclusiv pentru a sustine conferinte in tara in care traieste si in universitatea in care lucreaza)? Sau Teodor Baconschi, care a desemnat capricios persoane neadecvate in functii, iar acum cauta sa iasa cumva in relief?

Sau Katia Danila, care a trebuit sa fie inlocuita neintarziat la Paris pentru management slab?! Sau Corina Suteu, care a plecat din post in iunie 2012, din ICR New York, ducand cu ea logistica si unele programe ale institutiei? Sau familia Perjovschi, sot si sotie, care s-a infruptat copios din banii institutiei? Sau Marius Chivu, sau Maria Raducanu, sau Mihai Chirilov, sau altii in aceeasi situatie?

Exemplele de auto-supraevaluare sunt numeroase. Sunt cazuri care atesta fara putinta de tagada irosirea de resurse pe activitati superficiale, pe alocuri derizorii", se afirma intr-un comunicat postat pe site-ul ICR.

Comunicatul nu este asumat de vreo persoana anume, fiind semnat "Directia Comunicare". Autorii textului nu se opresc aici si ameninta ca "la nevoie, vom reveni cu amanunte".

Criticile la adresa conducerii ICR ale celor mentionati in comunicat sunt catalogate "aberatii", fiind puse pe teama fata de controlul Curtii de Conturi.

"Pe de alta parte, intelegem ingrijorarea unora care au beneficiat din plin, in toti acesti ultimi ani, de banii ICR - ingrijorare motivata probabil si de recenta aparitie a noului Raport al Curtii de Conturi a Romaniei cu privire la gestionarea plina de abateri de la lege a acestor resurse", se mai spune in comunicat.

Petitie pentru demisia lui Marga de la ICR, depusa la Senat - ce semnatari celebri are

Miercuri, la conducerea Senatului a fost depusa o petitie continand peste 2.000 de semnaturi, in care se solicita demiterea lui Andrei Marga din fruntea ICR.

Potrivit scrisorii care insoteste petitia, initiatorii acesteia il acuza pe Andrei Marga de abuz de putere, prin incalcarea in mod repetat a legii (demiterile directorilor si directorilor adjuncti, organizarea si trucarea concursurilor de angajare etc.), fals in acte publice, declaratii mincinoase precum si de incompetenta manageriala.

Printre semnatarii petitiei se afla si Victor Rebenciuc, Lia Perjovschi,Cristian Preda, Emanuel Tanjala, Voicu Radescu, Stefan Vlaston,Teodor Baconschi, Vladimir Tismaneanu, Mihai Chirilov, Marius Chivu, Corina Suteu, Maria Raducanu, Tudorel Urian, Daniel Vighi si Marcel Tolcea.

O.A.

Eveniment Quarterly Report

Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
#Andrei Marga ICR, #Andrei Marga Tismaneanu, #Andrei Marga Baconschi, #Andrei Marga bani ICR , #ICR