Filiala ICR Iasi, inaugurata fara sediu si buget

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 22:12
1696 citiri
Filiala ICR Iasi, inaugurata fara sediu si buget

Filiala din Iasi a Institutului Cultural Roman a fost inaugurata luni, in prezenta presedintelui ICR, Andrei Marga, institutia neavand inca sediu si nici buget stabilit pentru anul in curs.

Inaugurarea ICR Iasi a avut loc la sediul Uniunii Scriitorilor, unde filiala va functiona provizoriu pana la gasirea unui spatiu adecvat.

La eveniment au fost prezenti presedintele ICR, Andrei Marga, reprezentanti ai administratiei locale si judetene, precum si directori ai unor institutii culturale iesene.

Presedintele ICR, Andrei Marga, a declarat ca extinderea institutiei vine in concordonata cu procesul de reorganizare administrativa.

El a precizat ca ICR va finanta doar posturile de director si director adjunct al ICR Iasi, urmand ca Primaria si Consiliul Judetean sa ofere un sediu, sa asigure utilitatile si sa plateasca salariile referentilor de specialitate.

"Reprezentantii ICR vor pune accent pe traduceri de carti ale autorilor romani, pentru ca literatura romana nu este bine cunoscuta. Selectia autorilor nu mai trebuie sa fie preferentiala. Pe viitor, programelor de traduceri li se vor acorda mai multi bani", a declarat Andrei Marga.

La randul sau, scriitorul Cassian Maria Spiridon, presedinte al ICR Iasi, a afirmat ca va avea discutii in perioada urmatoare cu sefii Primariei din Iasi, pentru gasirea unui spatiu in care sa functioneze institutia.

El a precizat ca, pana atunci, ICR Iasi va functiona in incinta sediului Uniunii Scriitorilor din municipiu, institutie pe care Spiridon o conduce in prezent.

Totodata, reprezentantii ICR au evitat sa precizeze bugetul alocat institutiei iesene pentru acest an.

In urma cu cateva zile, sefii Primariei si Consiliului Judetean Iasi anuntau ca in bugetul pe 2013 nu sunt prevazute sume pentru ICR Iasi si nici nu exista acorduri de colaborare cu aceasta institutie.

Intrebat de ce a acceptat sa fie director al unei institutii care exista doar pe hartie, Cassian Maria Spiridon a raspuns: "Nu mi s-a parut normal sa pun o asemenea intrebare".

Surse din mediul cultural iesean sustin ca, in urma cu doar cateva zile, scriitorul iesean ar fi fost pe punctul sa renunte sa preia conducerea ICR Iasi, din cauza incertutudinilor legate de viitorul institutiei.

Eveniment Quarterly Report

Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
#ICR iasi sediu buget, #filiala ICR Iasi inaugurata , #ICR