Filiala ICR Iasi, inaugurata fara sediu si buget

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 22:12
1799 citiri
Filiala ICR Iasi, inaugurata fara sediu si buget

Filiala din Iasi a Institutului Cultural Roman a fost inaugurata luni, in prezenta presedintelui ICR, Andrei Marga, institutia neavand inca sediu si nici buget stabilit pentru anul in curs.

Inaugurarea ICR Iasi a avut loc la sediul Uniunii Scriitorilor, unde filiala va functiona provizoriu pana la gasirea unui spatiu adecvat.

La eveniment au fost prezenti presedintele ICR, Andrei Marga, reprezentanti ai administratiei locale si judetene, precum si directori ai unor institutii culturale iesene.

Presedintele ICR, Andrei Marga, a declarat ca extinderea institutiei vine in concordonata cu procesul de reorganizare administrativa.

El a precizat ca ICR va finanta doar posturile de director si director adjunct al ICR Iasi, urmand ca Primaria si Consiliul Judetean sa ofere un sediu, sa asigure utilitatile si sa plateasca salariile referentilor de specialitate.

"Reprezentantii ICR vor pune accent pe traduceri de carti ale autorilor romani, pentru ca literatura romana nu este bine cunoscuta. Selectia autorilor nu mai trebuie sa fie preferentiala. Pe viitor, programelor de traduceri li se vor acorda mai multi bani", a declarat Andrei Marga.

La randul sau, scriitorul Cassian Maria Spiridon, presedinte al ICR Iasi, a afirmat ca va avea discutii in perioada urmatoare cu sefii Primariei din Iasi, pentru gasirea unui spatiu in care sa functioneze institutia.

El a precizat ca, pana atunci, ICR Iasi va functiona in incinta sediului Uniunii Scriitorilor din municipiu, institutie pe care Spiridon o conduce in prezent.

Totodata, reprezentantii ICR au evitat sa precizeze bugetul alocat institutiei iesene pentru acest an.

In urma cu cateva zile, sefii Primariei si Consiliului Judetean Iasi anuntau ca in bugetul pe 2013 nu sunt prevazute sume pentru ICR Iasi si nici nu exista acorduri de colaborare cu aceasta institutie.

Intrebat de ce a acceptat sa fie director al unei institutii care exista doar pe hartie, Cassian Maria Spiridon a raspuns: "Nu mi s-a parut normal sa pun o asemenea intrebare".

Surse din mediul cultural iesean sustin ca, in urma cu doar cateva zile, scriitorul iesean ar fi fost pe punctul sa renunte sa preia conducerea ICR Iasi, din cauza incertutudinilor legate de viitorul institutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#ICR iasi sediu buget, #filiala ICR Iasi inaugurata , #ICR