ICR va acorda in 2013 premiile "Justitia" si "Democratia"

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 13:33
1347 citiri
ICR va acorda in 2013 premiile "Justitia" si "Democratia"

Institutul Cultural Roman va recompensa in 2013 cele mai bune scrieri despre Romania in privinta "Justitiei" si "Democratiei".

Potrivit unui comunicat de presa trimis de "Presedintia" Institutului Cultural Roman, printre programele si proiectele pe 2013 se afla si acordarea premiilor "Justitia" si "Democratia", "pentru cele mai bune scrieri consacrate Romaniei actuale in domeniile respective". Atribuirea celor doua premii face parte din programul "Romania democratica si europeana".

Marga vrea o noua abordare a culturii: ICR ar trebui sa promoveze caloriferul

"Programul Romania democratica si europeana are ca scop sa stimuleze dezbaterea autohtona, cu participare internationala, asupra economiei, dreptului, administratiei, asupra functionarii si performantelor institutiilor romanesti, sa etaleze realitatile tarii noastre si sa asigure participarea autorilor romani la dezbaterea internationala a problemelor regionale, europene si globale", se arata in comunicatul ICR.

"Functionarea si performantele institutiilor romanesti" in ce priveste independenta justitiei si apararea democratiei au fost intens criticate, in aceasta vara, atat de catre partenerii europeni si americani ai Romaniei, cat si de mass-media internationala. La vremea respectiva, ministrul de Externe Andrei Marga, actual presedinte al ICR, a declarat ca "Bruxelles-il nu a inteles rapiditatea schimbarilor politice".

Se restabileste legalitatea in folosirea resurselor financiare

Comunicatul ICR mentioneaza ca noua conducere " restabileste legalitatea in folosirea resurselor financiare", intrucat pana acum s-ar fi facut plati preferentiale.

"S-au facut, pana de curand, finantari preferentiale, la marginea legii, pentru activitati cu rezultate adesea efemere. Unele persoane au fost platite cu sume neobisnuit de mari pentru activitati cu impact, in fapt, redus, iar astazi ele reactioneaza vehement la orice schimbare. Institutul Cultural Roman ia distanta de favorizarea unora in dauna altora si cere tuturor folosirea chibzuita a resurselor, in serviciul creatiei culturale efective. Se restabileste legalitatea in folosirea resurselor financiare", se spune in comunicat.

Marga pune o secretara la conducerea ICR Varsovia. Protest al oamenilor de cultura

De asemenea, conducerea ICR mai precizeaza si ca "se pune capat desemnarilor in functii fara ratiuni profesionale".

O.A.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Liberalii îşi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, într-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat în...
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: Ziare.com