Marga, atac virulent impotriva lui Plesu: Un frustrat in fata istoriei (Video)

Luni, 25 Februarie 2013, ora 08:58
5535 citiri
Marga, atac virulent impotriva lui Plesu: Un frustrat in fata istoriei (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele ICR, Andrei Marga, il ataca pe Andrei Plesu, criticand "sarmul de cafenea" al eseistului, pe care il eticheteaza ca fiind "un frustrat in fara istoriei".

"Fiind impreuna in Guvernul Radu Vasile, l-am pus alaturi de cei pe care i-am tratat cu respect. Devenind intre timp, se pare, ochiul curtii, Andrei Plesu ma ataca, inauntrul unei ofensive mai largi impotriva a tot ceea ce este viu si promitator in tara, dupa aprilie 2012, cand a inceput schimbarea regimului din Romania.

Crin Antonescu, Victor Ponta, Cristina Anghel, Ioan Ghise, Petre Roman sunt, de asemenea, tintele sale. Nu merita sa comentez sfatoseniile unui frustrat in fata istoriei", scrie Marga intr-un editorial publicat pe Ziua de Cluj.

Presedintele ICR noteaza ca nu exista nicio proba pentru "sustinerile" lui Plesu in ceea ce il priveste.

Andrei Plesu: La varf avem niste mitocani si parveniti

"Eu nu am fost servitorul unei curti care va sfarsi intr-o detestare generala. Eu nu am discutat niciodata despre modele in politica si nici nu am turnat vreodata pe cineva. Acum observ - cum, de altfel, banuiam - ca Andrei Plesu si invataceii sai nu par straini de dosariada menita sa-i compromita pe intelectuali, de la Adrian Marino incoace, precum si pe cei care mai pun in miscare lucrurile. Pe scurt, Andrei Plesu vorbeste fara probe, ceea ce, in conditii normale, ruineaza un moralist", mai noteaza Marga in editorialul sau.

Acesta il acuza pe Plesu ca "a folosit, ca putini altii in aceasta tara, bani publici pentru o promovare personala chestionabila".

"Poti avea insa o constiinta curata cata vreme tu nu ai promovat decat ca favorit al oricarui regim?", continua presedintele ICR.

El considera ca eseistul este tratat cu complezenta in spatiul public.

"In fapt, ce propune Andrei Plesu? Efectiv nimic. Avand respect pentru sarmul sau de cafenea, nu pot sa nu reiau o maxima: 'toate florile sa infloreasca'", continua Marga, precizand ca Plesu "ramane ochiul vigilent al curtii", insensibil la nevoia de modernizare a Romaniei.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Marga atac Plesu, #Marga Plesu frustrat istorie , #ICR
Comentarii
Poza Jabba the Hutt
Jabba the Hutt
rank 5
Un atac mitocanesc al dlui Marga, care s-a simtit vizat !