Marga: ICR va promova doar autori consacrati

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 14:41
2235 citiri
Marga: ICR va promova doar autori consacrati

Noul director al Institutului Cultural Roman (ICR), Andrei Marga, a declarat, vineri, ca institutia pe care o conduce va promova doar autori consacrati si va renunta la experimente.

"Renuntarea la experimente si finantarea autorilor consacrati. Accentul trebuie mutat pe cultivarea stiintelor, in general, pornind de la o conceptie moderna asupra culturii", arata ICR intr-o scrisoare deschisa, potrivit Adevarul.

In ceea ce priveste fosta conducere a ICR, Andrei Marga considera ca esecurile nu au fost mai putine decat reusitele.

"Esecurile nu sunt mai putine decat reusitele", sustine ICR.

Andrei Marga a vorbit si despre conceptul de apolitic, spunand ca asa ceva nu exista si ca pana si Iisus din Nazaret nu a fost apolitic.

"Poti sa nu apartii niciunui partid (sa fii, deci, apartinic), dar nu poti fi apolitic. Ramane valabil ceea ce o contemporana spunea: Nici Iisus din Nazaret nu a fost apolitic, caci, in sublimele sale spuse era un proiect de umanitate", a explicat Andrei Marga.

Marga, noul sef al Institutului Cultural Roman

Plenul Senatului a aprobat validarea lui Andrei Marga in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), desi acesta nu a fost audiat in Comisia pentru Cultura si cea pentru Politica Externa ale acestui for legislativ.

In favoarea validarii acestuia s-au exprimat 50 de senatori, impotriva au votat 26 de senatori, iar cinci s-au abtinut de la vot.

Numirea lui Marga la ICR, publicata in Monitorul Oficial

Grupurile USL din Senat l-au nominalizat pe Andrei Marga pentru ocuparea functiei de presedinte al ICR, ramase vacante dupa demisia lui Horia-Roman Patapievici, iar pentru functia de vicepresedinte a fost propus Horia-Razvan Garbea.

S.R.

Citeste si:
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
Premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordată lui Lucian Isar, iar decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul...
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...