Radu F. Alexandru, despre numirea lui Marga la ICR: Nimeni nu stie ce are in cap

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 13:34
4608 citiri
Radu F. Alexandru, despre numirea lui Marga la ICR: Nimeni nu stie ce are in cap
Foto: Arhiva

Secretarul Comisiei de Cultura a Senatului, Radu F. Alexandru, afirma ca numirea lui Andrei Marga la sefia ICR a fost un "vot in orb", intrucat acesta nu a fost audiat in comisii si nici nu a prezentat vreun proiect de management. "Nimeni nu stie ce are in cap", ne-a spus senatorul PDL.

Marga are sustinerea PNL si PSD pentru presedintia ICR

"Faptul ca a fost votat fara a fi audiat in comisiile de Cultura si Externe reprezinta incalcarea unei cutume care functiona inca de la primul Parlament. Actuala majoritate si Putere nu tine cont de nicio norma, niciun regulament, nicio cutuma in Senat.

Nu am idee ce are in cap domnul Marga. A fost un vot in orb, nu stim daca cunoaste macar legea, nu stim ce vrea sa faca in continuare, ce vrea sa pastreze din vechile proiecte, pe ce linie vrea sa mearga", a declarat Radu F. Alexandru pentru Ziare.com.

Senatorul a acuzat ca USL ca nu manifesta respect fata de cultura.

"Felul in care Marga a fost numit la ICR reprezinta cea mai buna dovada ca actuala majoritate trateaza cultura absolut fara cea mai mica pretuire. Este vorba de o institutie extraordinar de importanta pentru cultura romana, care a facut enorm pentru oamenii de cultura contemporani si care, dintr-o data, a aruncat-o ca pe o barcuta de hartie pe Dambovita, daca merge, merge, daca se scufunda, nu e nicio problema.

Este absolut descalificant, cand este vorba de ministerul de externe al culturii romane, sa-l dai pe mana unui om despre care nu stii ce are in cap. Nimeni nu stie ce are in cap", a completat Radu F. Alexandru.

Senatorul PDL a mai sustinut ca numirea lui Andrei Marga in fruntea ICR reprezinta, de fapt, "un premiu de consolare, dupa modul in care a fost eliminat din Executiv, fara preaviz".

Andrei Marga: Un domn a dorit foarte mult acest minister

"Speram din toata inima ca intelectualul, profesorul Andrei Marga sa aiba probitatea si onestitatea de a nu accepta postul asta. Profesorul Marga nu poate sa nu recunoasca meritele de necontestat ale ICR. Prin acceptarea functiei se face complice la un act prin care actuala Putere a dorit sa-si ia revansa fata de un om, Horia Roman Patapievici, ale carui opinii i-au fost dezagreabile", a concluzionat Radu F. Alexandru.

Marga a fost votat de Senat presedinte ICR, fara sa treaca de audieri

Plenul Senatului a aprobat marti, cu 50 de voturi "pentru", 26 de voturi "contra" si 5 abtineri, numirea in functia de presedinte al ICR a fostului ministru PNL Andrei Marga, candidat sustinut de USL.

Numirea lui Marga s-a facut fara audierea sa prealabila in comisiile senatoriale de resort. Reprezentantii PDL si ai UDMR au votat impotriva numirii lui Andrei Marga.

"Am convenit (intre liderii de grup - n.red.) ca ICR trebuie sa poata sa-si desfasoare activitatea fara vreun fel de pauza", a explicat in plen liderul grupului PNL, Mario-Ovidiu Oprea.

Horia Roman Patapievici a demisionat din fruntea Institutului Cultural Roman la inceputul lunii august, dupa ce Guvernul Ponta, prin ordonanta de urgenta, a decis transferul ICR in subordinea Senatului.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#RaduF Alexandru Marga ICR, #Senat Marga ICR, #Radu Alexandru ICR , #ICR