Ziare.com

"Un elefant in magazinul de portelanuri"... - De la cititori

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 23:44

   

"Un elefant in magazinul de portelanuri"... - De la cititori
Cam asa s-ar traduce o zicala englezeasca binecunoscuta ("an elephant in a china shop"), ce pare sa fie atat de potrivita pentru fostul ministru care a pus umarul la distrugerea rapida a sistemului de invatamant din Romania (ministru al Educatiei 1997-2000) si care detine recordul celor mai multe gafe produse tot in cel mai scurt timp - pe perioada intunecata din istoria noastra recenta, in care a a detinut functia de ministru de Externe.

Eu vad in tara mea oameni de cultura superbi: istorici, scriitori, actori, muzicieni, critici de arta care prin insasi activitatea lor sunt permanenti ambasadori culturali ai Romaniei. Pe multi ii cunoaste doar o elita. Poate ca si ei doresc sa ramana in umbra, dezgustati de circul politicii autohtone, care l-a intrecut demult pana si pe cel caragialian. Sau poate ca asteapta cu orgoliul omului constient de propria valoare, sa fie chemati la rampa. Ma tem ca pot astepta mult si bine.

Atat timp cat mai avem printre noi relicve comuniste, care circulau pe la congrese si conferinte internationale in timpul lui Ceausescu, pe cand mai nimeni nu parasea tara, care se impanunau in timp record cu titluri stiintifice nemeritate, care s-au casatorit cu fiice si nepoate ale membrilor aparatului partidului comunist, care au studiat filozofia marxista, care au trecut de la PCR, la partide istorice precum PNTCD sau PNL, nu putem spera intr-o democratie autentica.

O persoana nascuta in 1946 nu ar fi trebuit sa se afle demult la pensie? De ce trebuie neparat ca Dl. Marga sa ocupe o functie, de ce trebuie sa fie musai numit "ceva pe undeva"? Si aceasta o putem spune nu numai despre dansul.

Pericolul cel mai mare care planeaza asupra noastra nu este lupta dintre partidele politice, nici traseismul si nici demagogia politica, ci infiltrarea in toate structurile a fostilor nomenclaturisti comunisti si ai odraslelor acestora. Puterea lor sunt obraznicia, tenacitatea si desconsiderarea semenilor pentru interesul lor personal.

Imi veti spune da, dar nu asa sunt toti politicienii? Sigur ca da, dar intr-o mai mica masura. Aceasta specie aparte este cea mai periculoasa fiindca nu intrece pe nimeni in obtuzitate, suficienta, rapacitate si capacitatea de distrugere.

Am vazut ce a putut face comunismul in mai putin de jumatate de secol dintr-o tara prospera. Ar fi bine ca acesti oameni sa fie doar niste fosile ale istoriei moderne, dar ei sunt printre noi si infloresc. Ei sunt bratele caracatitei care se regenereaza cu o repeziciune uimitoare. Si ceea ce este mai ingrijorator este ca se pot ivi de oriunde si chiar de unde nu te astepti mai putin.

Avem acum in fruntea ICR pe fostul presedinte al Uniunii Studentilor Comunisti din Centrul Universitar Cluj, care convoca cu aplomb in tinerete studentii pentru studiul politico-ideologic al expunerilor lui Nicolae Ceausescu in Plenarele CC al PCR.

Noul director ICR are de gand sa nu se mai ocupe de "experimente" ale tinerilor artisti, ci sa promoveze numai valori consacrate, adica pe cine, daca nu pe vechii prieteni ai domniei sale? S-a mai trantit inca o lespede grea peste prezentul nostru cultural.

Ce mai urmeaza ? Cine mai trebuie neaparat "pus pe acolo pe undeva" ?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3812 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Unii "n-are" Somn in Ture pe la "Stavka" Ziare.Kom ...

Caracter, stiam ca nu au asa ceva ...

 

ICR inseamna ...

...institutul cultural roman. Sub presedentia lui Patapievici, pornografia, sodomia, scato-zoo-filia si alte spurcaciuni erau introduse si considerate acte culturale reprezentative ale poporului roman. Acest infiorator asasinat cultural era facut din si cu banii "patibularilor"...
Acum nu stiu cum putem condamna comunismul lui Marga si sa trecem cu vederea "originea sanatoasa" a lui patapievici, descendentul unor bolsevici cu greutate, cu vechi state de plata " multilateral dezvoltate" la Bucuresti, moscova, viena...

 

Cine a distrus PNTCD-ul?

In primul rind Iliescu care avea o ura viscerala impotriva lui Coposu.Dupa ce a pus mina pe pirghiile statului a inceput o campanie mai mult decit murdara impotriva ramasitelor taranistilor care mai scapasera din temnitile *** comuniste. Apoi faptul ca a transformat FSN-ul in partid politic desi se hatarise sa nu se intimple asa ceva.
Aducerea minerilor si vandalizarea sediilor partidelor istorice si a presei favorabile acestor partide (Romania Libera si alte publicatii) a dat o lovitura de moarte libertatilor poporului ,instalind la putere un partid cvasiunic,de care depindeau toate a autoritatile statului inclusiv justitia.
Cind va aparut conventia democratica aceasta a fost capusata cu tot felul de indivizi dubiosi care au distrus din interior PNTCD-ul.
Printre acestia se afla si tov.Marga in functie de ministru. Acest turnator si-a dat acum arama pe fata devenind sluga presedintelui de onoarea. Ca el au mai fost si multi altii ca: Muresan,Remes,Camenco Petrovici etc.PNTCD-ul trebuie sa se refaca cu oameni integri si patrioti cum a fost Iuliu Maniu si Coposu.

Partidele "istorice" si marea lor tradare!!!

In perioada interbelica marea majoritate a politicienilor erau membri masoni. Tradarea de la cotul donului s-a realizat cu ajutorul acestor masoni infiltrati in ministerul apararii, in mijlocul carora, s-a dovedit mai tarziu se afla si "bravul" mihai, nefastul rege mucea al romanilor. Rasplata nu a intarziat si mana grea a celor in favoarea carora s-a realizat tradarea, i-a strivit pe faptasi la propriu.
O dovada: Ex monarhia din ziua de azi a ajuns o duda...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor