Andrei Marga, colaborator al Securitatii - surse (Video)

Joi, 30 August 2012, ora 22:11
8106 citiri
Andrei Marga, colaborator al Securitatii - surse (Video)
Foto: Antena 3

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ar fi descoperit ca fostul ministru al Afacerilor Externe Andrei Marga a fost colaborator al Securitatii, in perioada regimului comunist.

Potrivit unor surse din PNL, citate de Evenimentul Zilei, relatiile lui Andrei Marga cu fosta politie politica ceausista urmeaza sa fie analizate pe 11 septembrie de catre CNSAS.

Andrei Marga, acuzat ca ar fi colaborat cu Securitatea

CNSAS va verifica trecutul ministrilor lui Ponta, dupa acuzatiile la adresa lui Marga

Aceasta institutie anuntase inca din luna mai ca il va verifica pe fostul ministru, dupa ce fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a indicat faptul ca Marga ar fi colaborat cu Securitatea sub numele de Andrei Muresan.

Fostul sef de la Externe are deja dosar de urmarit de Securitate, fara insa a exclude postura de turnator pe care ar fi putut-o avea inainte de 1989.

Unele surse din CNSAS au declarat, la inceputul lunii mai, ca, daca exista un alt dosar in cazul lui Marga, acesta este fie la SIE, fie a ajuns la CNSAS de la SIE. Afirmatiile au fost facute dupa ce existau indicii ca in arhiva au fost descoperite documente care arata colaborare cu politia politica.

Ponta: Il demit pe Marga daca a colaborat cu Securitatea

Pe 9 mai, prim-ministrul Victor Ponta declarase ca il va schimba pe Andrei Marga de la conducerea Ministrului Afacerilor Externe daca vor fi dovezi ca acesta a cooperat cu Securitatea, iar trei luni mai tarziu, la inceputul lunii august, Marga a fost schimbat cu Titus Corlatean, pe atunci ministru al Justitiei.

Sursele din PNL indica exact motivul invocat de Ponta pentru schimbare drept inlocuirea fostului sef al diplomatiei romane, care ar fi putut afecta imaginea pe plan international a tarii.

Marga: Nu am colaborat cu Securitatea, Lazaroiu fabuleaza

Pe 8 mai, Andrei Marga negase cu tarie o posibila colaborare cu Securitatea, precizand ca Sebastian Lazaroiu "fabuleaza" si ca el are "constiinta curata".

"Domnul Lazaroiu fabuleaza(...) Se poate verifica, am fost verificat de 'n' ori. Nu m-a chemat niciodata nimeni sa colaborez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am constiinta curata", a declarat atunci Andrei Marga.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Andrei Marga colaborator Securitate, #Andrei Marga politie politica, #Andrei Marga turnator Securitate, #Marga schimbat MAE Securitate , #ministrul Afacerilor Externe