Andrei Marga: Ponta n-a spus ca-si da demisia. El Pais a relatat gresit

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 22:01
6542 citiri
Andrei Marga: Ponta n-a spus ca-si da demisia. El Pais a relatat gresit

Ministrul de Externe, Andrei Marga, este convins ca premierul Victor Ponta nu a spus ca isi va demisia in cazul in care se va dovedi ca si-a plagiat lucrarea de doctorat si ca jurnalistii de la El Pais care i-au luat interviul au relatat gresit.

"Domnul prim-ministru, din cate stiu eu, n-a facut declaratia aceea in El Pais. Eu stiu sigur ca, observand si opinia lui, nu a spus ceea ce s-a relatat. Din pacate, ni se intampla tuturor", a declarat Andrei Marga, duminica seara, la Realitatea TV.

Andrei Marga a comentat si articolul din The Economist in care se preciza ca a fost "incapabil" sa prezinte agenda Romaniei la Consiliul European, despre care a spus ca ar fi rezultatul unui aranjament facut la Bucuresti.

"Agenda oficiala a tarii nu exista, exista agenda comuna a Consiliului. Cred ca ei se gandesc la punctele de vedere ale Romaniei in problemele care s-au discutat. Iar aceste puncte de vedere le-am evocat si la plecare (...) le-am evocat si in seara primei zilei de Consiliu (...) Niciun jurnalist - cum se pretinde acolo - nu m-a intrebat despre aceasta. Erau cunoscute punctele de vedere ale tarii, iar purtatorul meu de cuvant nu era la Bruxelles", a declarat Marga, rugat sa comenteze afirmatia din The Economist.

"Totul este fara niciun suport, ca sa folosesc cuvinte blande", a mai spus Marga.

Cat despre razboiul plagiatului, Andrei Marga crede ca un alt factor care nu permite condamnarea celor care plagiaza este insasi legea: "Romania nu are un sistem de lege care sa spuna exact ce este plagiat".

Ministrul de Externe a vorbit si despre razboiul dintre cele doua palate privind reprezentarea la Bruxelles, amintind ca si prim-ministrul are competente de politica externa.

"Si prim-ministrul are competente de politica externa. Nu doar presedintele intruchipeaza suveranitatea poporului. Parlamentul face asta", a explicat Marga.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, pentru presa spaniola, ca isi va prezenta demisia, in cazul in care se va dovedi ca a plagiat teza de doctorat.

Ponta, pentru El Pais: Daca se dovedeste ca am plagiat, demisionez (Video)

Intr-un interviu publicat in editia electronica a cotidianului El Pais, premierul Victor Ponta a spus ca isi va prezenta demisia in cazul in care se va dovedi ca a plagiat teza de doctorat.

Dar daca si Comisia de Etica va stabili ca ati plagiat...", a spus reporterul spaniol. "Atunci, sigur ca ma retrag", a replicat Victor Ponta. "Demisia...?", a comentat jurnalistul El Pais. "Da. Imi asum responsabilitatea, dar sunt acuzat pe un criteriu politic si, in plus, nu au dorit sa imi asculte punctul de vedere", a precizat prim-ministrul.

Intre timp, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in sedinta de vineri, ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor.

In urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educatiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta. Presedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara ca a fost analizata, pagina cu pagina, o lucrare de 307 pagini, constatandu-se ca 85 dintre acestea sunt copieri fara indicarea sursei, foarte usor de detectat.

Citeste si:
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, 28 septembrie, la România TV, că social-democrații nu vor face o propunere de premier în cazul în care moțiunea de cenzură va...
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 28 septembrie, că actuala criză politică este "minoră" faţă de criza care va fi generată de creşterea preţurilor la energie și gaze....
Sursa: Ziare.com