Ziare.com

Marga confirma: Romania nu va adera la Schengen in toamna, poate in decembrie

Luni, 23 Iulie 2012, ora 22:22

   

Marga confirma: Romania nu va adera la Schengen in toamna, poate in decembrie
Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat luni, dupa reuniunea CAE de la Bruxelles, ca se va astepta al treilea raport MCV din decembrie pentru a se discuta de aderarea Romaniei la Schengen.

Intrebat daca are o confirmare ca raportul MCV din 18 iulie se va discuta in septembrie la JAI, Andrei Marga a declarat ca au loc zilele acestea discutii pe aceasta tema intre experti.

"Asa se stie. Au loc in aceste zile discutii intre experti si apoi raportul vine promovat la un alt nivel al discutiei", a precizat Marga.

Andrei Marga considera ca trebuie mers pe solutia aderarii in doua etape, dar recunoaste ca se va astepta raportul MCV din decembrie.

"Parerea noastra este ca trebuie mers inainte in ritmul in care s-a proiectat si o sa vedem, dar este clar ca se va astepta si raportul de care vorbiti", a spus ministrul de externe, intrebat daca nu ar fi mai bine sa fie amanata discutia pe Schengen de la JAI-ul din septembrie pana dupa raportul MCV din decembrie.

Seful diplomatiei romane a mai precizat ca UE va analiza modul in care Guvernul roman aplica recomandarile cuprinse in raportul din 18 iulie si abia dupa aceea se va face un pas spre aderarea la Schengen.

"Nu s-a scos din discutie solutia in doua etape (...) Discutiile care sunt nu au dus in vreun fel la a submina aceasta propunere, care stim bine, este la origine germana, este rezultatul unui compromis intre Germania si Franta, solutie promovata la ora respectiva de presedintia poloneza. In discutiile pe care le-am avut, a intrat pe agenda desigur si acest subiect, deci raportul pe MCV si, desigur intrarea in Schengen, care sunt legate de unele state, de altele nu sunt legate foarte strict si urmeaza ca in continuare sa se ia nota de raportul pe MCV, sa se observe actiunile Guvernului roman si, nu omit sa spun imediat, am subliniat si aici ca, in ceea ce priveste Guvernul roman, va aplica ceea ce se recomanda in raportul pe MCV, incat, daca si aceste lucruri sunt realizate, avem a doua mare premisa pentru ceea ce am spus si anume sentimentul profund ca se va face un pas", a declarat Andrei Marga, intrebat pe ce se baza cand spunea ca are "o presimtire launtrica" privind aderarea la Schengen la toamna.

"Pot sa va spun asa, ca un sentiment launtric, cred ca vom merge pe aceasta solutie (n.r.-aderarea in doua etape la Schengen), cred ca pe ea se va merge, evident se va urmari derularea cu corectitudine a referendumului si apoi se va lua decizia", a declarat sambata ministrul de Externe.

Dupa raportul intermediar din februarie, Olanda a precizat ca asteapta un raport pozitiv in iulie pentru a lua o decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

La Consiliul European din 1 si 2 martie s-a stabilit luarea in discutie a aderarii celor doua tari la Consiliul JAI din septembrie.

Cum raportul din iulie a fost negativ si pentru Romania si pentru Bulgaria, expertii apreciaza ca este putin probabil ca cele doua tari sa adere la Schengen in 2012.

Sursa: rNews

Articol citit de 4231 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
30 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

daca ,

- nu spui anu' , e ok !

 

 

feicitari Tov MARGA...felicitari...

feicitari Tov MARGA...felicitari...ai stiut sa minti cind ai dat asigurari ca vom intra in Shengen..dar mi se pare ca tu vtri sa intram in tratatul de la Warsovia!!!sau cel de la Moscova...Asta vor tov USLasi.???

 

 

postacule de serviciu, mai poti, mai poti?

va foloseste USLul ca pe boarfe. si voi va vindeti cu bucurie in suflet doar doar va pica si voua 30 de arginti contra o constiinta de nimic....

 

 

geluamin @ 22:29.

Care dintre multiplele dumneavoastra nelamuriri isi gasesc solutionarea in, sau strict legat de atributiile Presedintelui, conform Constitutiei Romaniei? Pentru ca dumneata ai o lista intreaga de nelamuriri, dar, conform Constitutiei, Presedintele Romaniei nu este indrituit sa raspunda, in sensul de a actiona intr-un fel sau altul, pentru solutionarera pozitiva sau negativa, din punctul dumneavoastra de vedere, cel putin, a chestiunilor pe care le-ati semnalat. Asadar, bateti campii cu gratie. Niciuna dinre "lacrimatiile" dumneavoastra nu isi pot gasi solutionarera legala in copetentele si atributiile constitutionale ale Presedintelui Romaniei.

 

 

Mars mizerabilule de Marga

mars Brejnev,mars porck batran si rusofon.eu te ff-uu-tt in gat

 

 

Marga si-ar dori sa intram in Rusia, nu in Schengen....

Doamne, cand scapam de acesti indivizi.....

 

 

Tovarase Margovici !

Cum ramane cu sentimentul launtric ??? :):):) Repetent mai esti mai tovarase !!!

 

 

Nea bolsevicule, zii mai clar sa inteleaga tot poporul:

vom adera la Schengen cind o zbura porcu'
daca tara nu era distrusa de USL poate mai aveam vreo sansa.
Armata rosie a intrat in Berlin si a violat toate femeile, la fel USL bifeaza "succes" dupa "succes" in distrugerea institutiile independente spre scopul final: distrugerea tarii.
Despre ce schengen sau euro mai discutam cind miine se va pune problema de supravietuire?

 

 

bey dom professor....

Semeni cu lavrov al bolsevicilor.Care schengen ,poate schengenski cu deschidere spre moscova.Davai piriot....

 

 

POATE PRIN 2020!

Glumetule ,nu vom intra de loc in urmatori 2-3 ani garantez asta ,tu ai curaj sa demisionezi din toate functile daca nu intram in ulmatorul an??????stiu raspunsul nu vei face acest gest ca nu ai coloana !

 

 

domnu Marga

Ati bagat Tara in xxUSLxx pana la gat, de pute pana la Berlin si Paris si acuma impachetati totul frumos, doar doar o "cumpara" cineva minciunile bolsevice...
Nu aveti scrupule...

 

 

mincinosule ieri ziceai ca romania va adera la zona schengen

.

 

 

Sa ne linistim, gratie USL.

Nu mai are sens sa ne agitam cu privire la o evenutala acceptare a noastra in Schengen. Pentru Romania filmul cu Schengen a luat o pauza. Mai lunga sau mai scurta, dar certamente nu mai scurta decat sederea USL la guvernare, in Romania.

 

 

Mai Valencia, spaniol ratat, tie nu ti-e rusine...

...sa decazi in halul asta?
N-ai reusit in Spania, n-ai reusit, ce vrei acum?
Sa te razbuni pe tara ca nu ti-au mers tie treburile in capitalism? Sa tragi ca sa alungem din nou sub rusi?
Esti jalnic ma inutil ce esti!

 

 

@Putzin imi pasa

- asta era ieri !

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor