Cristian Diaconescu: Andrei Marga a incercat sa se victimizeze in fata sefului sau

Joi, 05 Iulie 2012, ora 14:21
5054 citiri
Cristian Diaconescu: Andrei Marga a incercat sa se victimizeze in fata sefului sau
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu este de parere ca ministrul de Externe, Andrei Marga, "a incercat sa se victimizeze in fata sefului sau", referitor la posibila sa suspendare din functie de catre Traian Basescu.

Totodata, Diaconescu a precizat ca prim-ministrul Victor Ponta ar fi trebuit sa verifice informatiile pe care i le-a comunicat ministrul de Externe.

"Este pacat ca in raporturile interinstitutionale, in cadrul Guvernului, apar astfel de dezinformari. In opinia mea, ar fi fost foarte bine daca domnul Ponta ar fi verificat informatiile pe care le comunica ministrul de Externe.

Fie domnul Marga nu intelege regulile, fie a incercat sa se victimizeze in fata sefului sau", a spus consilierul prezidential la Realitatea TV.

Acesta a explicat care este adevarul din spatele informatiilor privitoare la o posibila suspendare a lui Andrei Marga.

"Administratia Prezidentiala a solicitat ministrului de Externe sa trimita toata documentatia, scrisorile de trimitere pentru toti ambasadorii numiti, dupa care presedintele Romaniei sa decida.

Nu a existat o solicitare expresa pentru o singura persoana, a fost o solicitare pentru toti ambasadorii", a afirmat Cristian Diaconescu.

Ministrul de Externe are obligatia sa trimita la Palatul Cotroceni integral toata documentaria care ii revine, potrivit legii, iar ministrul nu se afla in postura de a cenzura aceasta decizie, a mai spus fostul sef de la Externe.

Nu in ultimul rand, consilierul prezidential a afirmat ca dreptul de evaluare sau de decizie, in cazul ambasadorilor, apartine presedintelui tarii, iar in cazul lui Marga nu a fost vorba despre un ambasador anume - cel de la Roma - ci despre toti ambasadorii romani.

Ponta: Basescu vrea sa ne lase fara ministru de Externe

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat ca presedintele Traian Basescu vrea sa il lase fara ministrul de Externe, Andrei Marga, sugerand o suspendare a acestuia.

In timpul dezbaterii organizate de Guvern, cu oamenii de afaceri, premierul Ponta a iesit din sala pentru un minut, precizand ca trebuie sa raspunda la telefon. Ulterior, el a revenit si a precizat ca "am iesit din sala pentru ca presedintele vrea sa ne lase fara ministru de Externe, dar cat timp sunt ministrii economici in functie e in regula".

Ponta sustine amenintarile lui Basescu la adresa lui Marga. Presedintia dezminte

Potrivit unor surse citate de agentia Mediafax, se pare ca ar fi fost vorba de numirea unui ambasador, la Roma. Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat ca nu stie despre ce este vorba. "Nu stiu, nici nu stiu la ce va referiti", a spus Marga, conform Mediafax."

Totodata, Andrei Marga a precizat ca nu a avut nicio discutie cu prim-ministrul sau cu presedintele pe tema unei eventuale suspendari si a unor reprosuri care i se aduc, si ca nici nu intelege despre ce poate fi vorba.

Purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat, pentru Agerpres, ca Pesedintia nu a facut niciun demers impotriva ministrului de Externe, Andrei Marga.

Citește și:
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară, 8 decembrie, că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi...