MAE roman neaga articolul din AFP: Franta nu critica Guvernul de la Bucuresti

Joi, 05 Iulie 2012, ora 22:34
4569 citiri
MAE roman neaga articolul din AFP: Franta nu critica Guvernul de la Bucuresti
Foto: Arhiva

Ministerul Afacerilor Externe din Romania infirma ca Franta ar fi criticat Guvernul de la Bucuresti, pentru modul in care a declandat suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Declaratia nu reprezinta o luare de pozitie in urma unei autosesizari a MAE francez, ci este un raspuns la o intrebare din partea unui jurnalist. Declaratia are caracter general si, asa cum a fost informat MAE de catre partea franceza, nu contine notele critice la adresa Guvernului de la Bucuresti care i-au fost atribuite la preluarea declaratiei de catre unele agentii de presa", se arata intr-o precizare a MAE, citata de Mediafax.

Totodata, MAE arata ca a contactat partea franceza cu privire la declaratia transmisa de AFP.

"In urma acestor contacte a rezultat ca, in cadrul briefingului zilnic de presa al MAE francez, purtatorul de cuvant Bernard Valero a raspuns unei intrebari din partea unui jurnalist privind lipsa de reactie a Parisului fata de evenimentele de la Bucuresti", adauga sursa citata.

MAE precizeaza ca declaratia oficialului francez a fost urmatoarea: "Toate statele membre UE trebuie, in mod natural, sa respecte valorile democratice si statul de drept, precum si echilibrul de puteri in cadrul propriilor institutii. Romanii sunt cei care trebuie sa se pronunte asupra procedurilor in curs".

Franta cere Guvernului Ponta sa respecte statul de drept

Purtatorul de cuvant al MAE francez, Bernard Valero, a declarat, joi, ca dezbaterea privind referendumul de suspendare a presedintelui trebuie sa aiba loc intr-un cadru democratic, caracteristic statului de drept, a relatat agentia de presa AFP.

Nu este pentru prima cand Andrei Marga, seful de la MAE, neaga informatiile referitoare la scandalul politic din Romania, aparute in presa internationala. In urma cu doua saptmani, premierul Ponta a declarat, pentru El Pais, ca isi prezinta demisia daca se dovedesc acuzatiile de plagiat care il vizeaza.

Andrei Marga a negat ca prim-ministrul ar fi spus ceva despre demisie. In replica, El Pais a publicat inregistrarile audio, pentru a demonstra ca Ponta a precizat ca isi preda mandatul.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...