Marga: Invitatiile pentru Consiliul European urmeaza sa vina miercuri

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 16:03
1386 citiri
Marga: Invitatiile pentru Consiliul European urmeaza sa vina miercuri

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat ca invitatiile si ecusoanele delegatiei condusa de premierul Victor Ponta pentru Consiliul European din 28 si 29 iunie urmeaza sa vina in cursul zilei de miercuri.

Intrebat daca invitatia si ecusoanele pentru Consiliul European vor veni inainte sau dupa decizia CCR, ministrul de Externe a raspuns ca nu poate specifica cu exactitate momentul.

"Inscrierea este facuta pentru delegatia condusa de prim-ministru. Aceste lucruri care tin de intrare efectiva in Palatul reuniunii urmeaza sa vina in cursul zilei de astazi (miercuri - n.red.). Eu cred ca sunt deja pe drum spre noi", a precizat Marga.

Referitor la discutiile interne pe tema participarii la reuniune, ministrul de Externe a recunoscut ca "evident ca se ia nota (...) la Bruxelles", dar institutiile europene "nu interfereaza discutiilor din Romania in sensul de a spune cine sa vina. Bruxelles lasa fiecare tara sa-si ia decizia".

Ministrul de Externe a refuzat sa comenteze ce se va intampla daca decizia Curtii Constitutionale nu va fi clara.

"Eu zic sa discutam asupra a ceea ce este, despre viitor putem discuta multe. Trebuie repetat mereu ca aici nu este o chestiune de persoane, de relatii intre persoane, de subiectivisme, nu ar trebui sa fie o astfel de chestiune", a spus Marga, reamintind ca, potrivit Constitutiei Romaniei, Guvernul realizeaza politica interna si externa a tarii.

In plus, exista si o hotarare a Parlamentului, care i-a dat mandat premierului sa mearga la Bruxelles "la aceasta reuniune cruciala pentru conturarea perspectivelor Uniunii Europene in materie financiara, de locuri de munca, deci in materie sociala", a mai spus Andrei Marga, adaugand ca "problemele Uniunii Europene sunt tot mai mult probleme interne, inclusiv ale Romaniei".

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: rNews