Marga: Nu am colaborat cu Securitatea, Lazaroiu fabuleaza

Marti, 08 Mai 2012, ora 12:03
3591 citiri
Marga: Nu am colaborat cu Securitatea, Lazaroiu fabuleaza
Foto: B1TV

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a negat, marti, orice colaborare cu fosta Securitate, sustinand ca Sebastian Lazaroiu fabuleaza atunci cand insinueaza ca ar avea un dosar sub numele conspirativ "Andrei Muresan".

"Domnul Lazaroiu fabuleaza(...) Se poate verifica, am fost verificat de 'n' ori. Nu m-a chemat niciodata nimeni sa colaborez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am constiinta curata", a declarat Andrei Marga, raspunzand unei intrebari adresate de jurnalisti cu prilejul ceremoniei de preluare a portofoliului la Ministerul de Externe.

El a sustinut ca este gata sa isi dea demisia de onoare in cazul in care s-ar dovedi ca ar fi colaborat cu Securitatea, dar a precizat relaxat ca, din cauza declaratiilor politice facute in ultimii ani, "s-a cautat de mult" un astfel de dosar. "De ani de zile se cauta, nu am nicio emotie in aceasta privinta", a mai spus Marga.

Cat priveste incidentul de la depunerea juramantului, cand presedintele Traian Basescu a refuzat in prima instanta sa dea mana cu el din cauza analogiei facute cu Benito Mussolini, Andrei Marga a precizat ca a fost un raspuns la o intrebare adresata la audierile in comisie, nu o afirmatie facuta din proprie initiativa in Parlament.

El a reamintit insa ca s-a referit, verbal si in scris, in repetate randuri la aceasta analogie intre Traian Basescu si "tanarul Mussolini", considerand-o "periculoasa pentru Romania", dar nu a fost cazul audierilor din parlament. Andrei Marga a afirmat ca a stabilit cu presedintele sa se intalneasca in zilele urmatoare pentru a lamuri acest aspect.

Noul ministru de Externe a mai afirmat ca a apreciat la predecesorul sau, Cristian Diaconescu, "competenta profesionala excelenta, devotiunea continua fara cusur pentru cauzele tarii, cauzele acestui minister" si si-a exprimat "pretuirea" fata de realizarile acestuia in cele doua mandate la MAE.

In ceea ce priveste mandatul sau, Andrei Marga a subliniat ca are in vedere "continuitatea in raport cu ce lasa echipa care paraseste ministerul" si s-a declarat preocupat "pentru a capta schimbarile care au loc in lume" si carora Romania trebuie sa le "faca fata cu brio".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andrei Marga colaborare Securitate, #Andrei Marga Basescu Mussolini, #Andrei Marga preluare Externe , #ministrul Afacerilor Externe