Petru Bogatu: Filipov, prietenul lui Marga si Putin, este colonel GRU

Vineri, 11 Mai 2012, ora 20:07
6984 citiri
Petru Bogatu: Filipov, prietenul lui Marga si Putin, este colonel GRU

Petru Bogatu, un analist moldovean, arata ca Vladimir Filipov, "prietenul" noului ministru de Externe de la Bucuresti, Andrei Marga, si al actualului presedinte al Rusiei, Vladimir Putin, este colonel GRU, Serviciul de Informatii Externe al Armatei Ruse.

Intr-un comentariu publicat de Jurnal de Chisinau, Bogatu enumera faptele care se stiu despre Vladimir Filipov, numit prieten de catre Marga in timpul audierilor de la Parlament.

Asadar, Vladimir Mihailovici Filipov, "un individ scund si imbracat de cele mai mult ori intr-un costum gri, a fost ministru al invatamantului in Rusia din 1998 pana-n 2004", numit la insistenta comunistilor. Filipov ar fi avut, potrivit lui Bogatu, porecla de "ministru al prieteniei popoarelor", intrucat intreaga sa viata profesionala este legata de Universitatea Prieteniei Popoarelor "Patrice Lumumba" din Moscova, patronata de Serviciul de Informatii Externe al Armatei Ruse (GRU).

"Fondata in 1960, aceasta institutie de invatamant superior, unde isi faceau studiile preponderent tineri din tarile Africii, Asiei si Americii Latine, era o adevarata forjerie de cadre pentru spionajul militar din URSS. Practic, nimeni nu putea fi inmatriculat la 'Patrice Lumumba' fara a fi racolat in prealabil", continua Bogatu. Unul dintre studentii acestei universitati a fost insusi celebrul terorist international Ilici Ramirez Sanchez, zis Carlos Sacalul.

Vladimir Filipov a fost absolvent si apoi salariat al Universitatii, doctor in matematica, secretar al comitetului de partid al Universitatii "Patrice Lumumba", iar dupa disparitia URSS a devenit rector.

Bogatu aminteste ca ziarul "Moskovski komsomolet", in urma unei investigatii jurnalistice a lui Mark Deitch, a demonstrat ca ministrul Vladimir Filipov este colonel GRU.

Analistul moldovean incheie exprimandu-si increderea ca "filozoful de marca, politicianul experimentat si crestinul practicant Andrei Marga este un bun roman care, in opinia mea, nu are cum sa vanda Basarabia rusilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Andrei Marga prieten Filipov colonel GRU, #Marga prieten colonel rus informatii , #ministrul Afacerilor Externe