Marga: Basescu si-a facut odrasla reprezentanta la UE si vorbeste de nepotism

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 22:59
4376 citiri
Marga: Basescu si-a facut odrasla reprezentanta la UE si vorbeste de nepotism

Fostul ministru al Educatiei, Andrei Marga, sustine ca Legea Educatiei promulgata, marti, de Traian Basescu este un plagiat dupa reforma facuta de el pe vremea cand detinea portofoliul Invatamantului.

"In 1999 exista un pachet de masuri de reforma care a fost absorbit in 2005, o lege care este mai buna decat ce lauda acum Basescu. Tot ceea ce domnul Basescu evoca, descentralizare, ierarhizare, abolirea vechimii profesorilor, toate sunt reforme Marga. Unele tin de ce s-a facut la Babes Bolyai. Este un plagiat dupa masurile ministerului pe care am avut onoarea sa il conduc. Ce a introdus Basescu e politizarea", a declarat Andrei Marga, la Realitatea Tv.

Basescu ataca discursul nationalist pe Legea Educatiei

Acesta a tinut sa-i trasmita lui Traian Basescu sa nu mai acuze "nepotismul" atat timp cat chiar el "si-a facut odrasla reprezentata la UE".

"Vreau sa-i zic domnului Basescu, cu mandrie, ca salariile profesorilor au trecut, cu mine, atat ca ministru, cat si la Babes Bolyai. El trebuie sa consulte lucrarile celor din comisia prezidentiala, care au plagiat cu duiumul. Ce nepotism este mai mare este sa iti faci odrasla agramata, trecuta prin niste studii sumare, reprezentanta la Uniunea Europeana?", a adaugat el.

Scandal in direct la TV intre ministrul Funeriu si Ecaterina Andronescu

Andrei Marga a dat exemplul reformei Educatiei din SUA si a sugerat ca tara noastra ar trebui sa tina cont de aceleasi aspecte.

"Aceasta tara merita conducatori mai intelepti. Noi ne jucam cu soarta acestei tari. SUA fac acum reforma Educatiei. Axa programului este demnitatea sociala si valoarea profesorilor. Si sa ne uitam la legea de la noi care este explicit impotriva profesorului", a conchis Marga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#andrei marga legea educatiei, #reforma Educatie Marga , #stiri Andrei Marga
Comentarii
Poza neportocaliu
neportocaliu
rank 1
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
.... incredibil .... acest "domn" este cumva profesor ? ... a fost ministru si acum conduce o facultate ? .... adica unul ca asta are pretentia sa-mi educe mie copii ? Mai bine de ei ca au graduat in USA .